Kemal Bey önce evin içi!

Kemal Bey önce evin içi!
29 Haziran 2016 10:22

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün TBMM’de Erdoğan’ı ve AKP’yi bombaladı.

 

 

Süleyman Kılıç / Yurt

 

 
Güzel bir konuşmaydı, yaklaşımı da doğruydu.

 

 
Türkiye iyi yönetilmiyor dedi. Rusya ve israil ile yapılan yumuşama politikasını desteklerken, tavizli yaklaşımlan eleştirdi. TBMM adına söz verilmesini sert bir dille eleştirdi. TBMM’nin karar verme hürriyetine saldın olduğunu söyledi.

 
700 şehidin sorumluluğunun ve vebalinin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AKP hükümetine ait olduğunu söyledi.

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teröristlerden ‘onurlu ve gururlu’ mücadelenin ömek olarak alınması yönündeki sözlerini eleştirdi. Ancak Erdoğan’ın bu ifadelerle maksadını aşan sözler sarf ettiği ve yanlış algıdan kaynaklandığı savunmalarını kabul etmedi. ‘Bu gaf değil, hiç de yanlışlıkla yapılan bir konuşma değil. Zaten cama bakıp okuyor’ dedi. Bu konuşmadan sonra bazı gazete ve televizyonlar aranarak konuşmayı büyütmemesi için ‘telkinler yapıldığını’ öne sürdü.

 
Kılıçdaroğlünun konuşmasının en can alıcı bölümleri Erdoğan’ın sözleriyle davranışlan arasındaki tezatlannı sıralaması oluşturdu.
2013’den bu yana Erdoğan’ın Gazze’ye gideceğini söylediğini aradan geçen yıllara rağmen bu sözünü tutmadığını belirterek, ‘İnsana söylediğini yalatırlar. Hani dünya lideriydin koca reis. Adama böyle yalatırlar’ dedi ve ekledi:

 

 

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı onur ve gururu teröristlerden mi öğrenecek. Onların ne onuru ne gururu var. Namusu da unuttular, şerefi de.’

 

 

 

Kılıçdaroğlu’nun sert eleştirilerinden merkez medya da nasibini aldı. ‘Ülkesini seven herkesin yazıklar olsun demesi gerekiyor. Bunu sakın haber yapmayın diyorlar. Hadi havuz medyası neyse. Ya merkez medya size ne oluyor. Baskıya teslim oluyorsunuz. Ama nafile. Unutmayın attığınız her geri adım boynunuza yular olarak dönecek.’

 

 

Kemal Kılıçdaroğlu CHP’nin TBMM grup top. lantısında yaptığı konuşmada vatandaşlara da seslenerek ‘ellerini vicdanlarına koymalarını’ istedi ve Türkiye’nin 14 yıldır AKP tarafından yönetildiğini hatırlattı. Türkiye’yi bu duruma getiren iktidar partisinin adı ne. Adalet ve Kalkınma Partisi. Hala bunlara oy verecek misiniz? Vicdanınızı sorgulayamayacak mısınız?’ diye vatandaşlara ‘sitem’ ile kanşık bir düşünme mesajı gönderdi.

 
AKP iktidannın ‘miyavlama’ dönemi yaşadığını söyleyerek sözlerini tamamladı.

 
Sert, çoğu da doğru tespitler…

 
Kılıçdaroğlu’nu dinleyince önce heyecanlanmaya başladım. Ardından da düşünmeye.

 
Vatandaşa öz-eleştiri çağısı doğru! Peki, CHP ne yapıyor. MYK nasıl çalışıyor? Ya yerel yönetimler?

 
Kısaca CHP niye heyecan yaratamıyor? Genel Başkanını başbakan, partisini niye tartışmasız iktidar alternatifi yapamıyor?

 
Hep söylüyorum.

 
Kemal Bey biraz unutkan olmak lazım. Özellikle içeride.

 
Gelelim merkez medya triplerine.

 
Yahu arkadaş Aydın Doğan sermaye yatırmış, yıllardır da direniyor. CHP mal ortağı mı? Kaç gazete var CHP’nin haklarını açık açık savunan?

 

Yerel yönetimler CHP’yi temsil ediyor mu? Ya da ne kadarı temsil ediyor?

 
Ya MYK ve Parti Meclisi..?

 
Sayın Kılıçdaroğlu’na kendi yaklaşımı ile soruyorum: Ne eksik ki CHP iktidar alternatifi olamıyor?

 
Guguk kuşu benzetmesi yapan 150 kelimelik medya ile sermayesini riske eden merkez medyaya sitem etmekle yetiniyor. Niye bir eve beş gazete giremiyor?

 
Bu sorulan biraz da kendimize sorsak! Ne dersiniz?

 
Öz eleştiri eksik, sevgi eksik…

 
Herkes önce kendi evinin önünü temizlesin.

 
Var mısınız?