Kelime-i Şehadet getiremeyen AKP eylemcileri, seçim arabasıyla televizyon kapısına dayandı!

Kelime-i Şehadet getiremeyen AKP eylemcileri, seçim arabasıyla televizyon kapısına dayandı!
16 Mart 2014 12:00

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim meydanlarındaki nefret söylemi topluma yansıyor.

 

Bir grup AKP’li, seçim arabaları eşliğinde Samanyolu Televizyonu’nu protesto etmek amacıyla TV binasına saldırdı. Protesto sırasında haber verilmesine rağmen polis, olay yerine ancak grup dağıldıktan sonra geldi. Çok büyük bir provokasyonun eşiğinden dönüldüğü gösteride eylemcileri insanları galeyana getirmek için attığı “La İlahe Muhammed” sloganı dikkat çekti.

 

Samanyolu Haber’in yayınını beğenmeyen 40-50 kişilik AKP’li bir grup, televizyon binasının önünde eylem yaptı. AKP’nin Üsküdar adayının 34 GEV 57 plakalı seçim aracıyla dakikalarca propaganda yaptılar. Şarkının sahibi Arslanbek Sultanbekov’un izinsiz kullanılmakla suçladığı “dombralı” müzik yayınıyla, toplanan kalabalığı galeyana getirdiler. Seçim aracında bulunanlar, uzun süre halkı tahrik etmeye çalıştı.

.

.

Sözde protesto edenlerin, televizyon binası önünde partililer tarafından kışkırtıldığı o anlarda bazı kişiler, güvenliği aşıp bina içine girmeye de kalkıştı. Bir gösterici Filistin bayrağı ile bina önündeki bayrak direğine tırmanarak ‘samanyolu’ bayrağını yerinden kopardı.

 

Sözde dini hassasiyetlerle gerçekleştirilen gösteride AKP’lilerin attığı sloganlar dikkat çekti. Gösterinin en çarpıcı yanı partililerin “La İlahe Muhammed” diye slogan atmaları oldu.Bu slogana birçok partili de eşlik etti.

 

Bütün bunlar yaşanırken ortalıkta sivil polis dışında kimse yoktu. Daha önce çağrılan Çevik Kuvvet polisi ise kurum binası ve içeride çalışanlar tehlike altındayken ortalıkta yoktu. Polis, olay yerine ancak grup dağıldıktan sonra geldi.

 

AKP’lilerin, bir medya kuruluşunu bu kadar kolayca taciz edebilmesi, emniyet güçlerinin vurdumduymaz ve provokasyonlara açık tavrı, Başbakan’ın miting meydanlarında Samanyolu Yayın Grubu’nun yayınlarını hedef göstermesi, artık durumun can güvenliğini tehdit eder hale geldiğini gözler önüne sermiş oldu.