Kedi Kumu

Kedi Kumu
10 Eylül 2020 08:57

Kedi kumlarının kullanımı oldukça kolay olur. Kedi kumu kediler için yapılmış bir kabın içerisine konulur ve daha sonra kendi küreğiyle temizlenir.

 

 

Kediler diğer hayvanlara kıyasla daha titiz hayvanlardır. Bu nedenle kumlarının ve kendilerini temizliğine ekstra özen gösterilmesi gerekir. Kedinizin kumunu haftada 1 ya da 2 kere değiştirmeniz yeterli olacaktır. Kumu değiştirirken öncelikle tamamen boşaltıp kedi kumu kabını sabunlu suyla temizlerseniz kediniz için daha temiz bir ortam oluşturmuş olursunuz. Kedi kumu seçerken ise dikkat etmeniz gereken bazı unsurlar bulunur. Örneğin, ebeveyn kedilerin çoğu topaklanan kum ve ince taneli kumları tercih eder. Eğer kedi doğduğu günden beri ev ortamında yetişti ise ince taneli topaklanan kumlardan tercih edebilirsiniz. Fakat bazı kedi türleri farklı kumları tercih edebilir. Kediniz için en iyi tercihi bulmak istiyorsanız farklı kumları deneyerek en uygun kumu bulabilirsiniz. Ya da kedinizin veterinerine danışarak ona önereceği kumu tercih edebilirsiniz. Ayrıca dikkat edilmesi gereken bir diğer unsur da kumun doğal ve katkısı olmasıdır. Kimyasal madde içermeyen, doğal bir kum tercih ederseniz kediniz çok daha rahat edecektir.

 

 

Kedi kumu satın alırken kumu kokulu olan seçeneklere de yönelebilirsiniz. Kedi kumu bekledikçe kötü bir kokuya sebep olabileceği için kokulu kumlar tercih edebilirsiniz. Bu sayede kediniz ve siz rahatsız olmadan kum değiştirme zamanını bekleyebilirsiniz. Ayrıca kediniz dışkısını yaptıktan sonra dışkıları temizlemek için kedi kumu küreğiyle alıp büzgülü kedi kumu torbasına koyarak temizleyebilirsiniz. Bu sayede temiz bir ortam sağlayabilirsiniz. Kedi kumu fiyatları da ince, kalın taneli, topaklanma ve kum kalitesine göre değişkenlik gösterir. Siz de aradığınız kedi kumunu sepetfy.com üzerinden satın alabilirsiniz. Kedi kumları 5, 10 lt gibi farklı ebatlarda satılır. Büyük boy paketler daha avantajlı olduğu için onları tercih edebilirsiniz. Kedi kumunu kabına yerleştirirken de bazı detaylara dikkat edebilirsiniz. Eğer kediniz orta boyutlara sahipse kum kabına 5 cm yükseğe kadar ince kum koyabilirsiniz. Fakat iri taneli kum kullanıyorsanız kum seviyesini 8 cm e kadar arttırabilirsiniz.