KDTP Priştine belediye meclis adaylarını açıkladı

KDTP Priştine belediye meclis adaylarını açıkladı
3 Eylül 2013 09:15

Kosova’da 3 Kasım’da gerçekleşecek olan yerel seçimler öncesi, Kosova  Demokratik Türk Partisi (KDTP) Prizren  şubesinin aday listesini açıklamasının ardından, KDTP Priştine şubesi de belediye meclisi için aday listesini açıkladı.

 

 

KDTP Priştine Şübesi Başkanı Cüneyd Ustaibo, belirlenen seçim listesinden, KDTP Priştine şubesinin seçimlerdeki hedefinden bahsetti.

 

Cüneyd Ustaibo, 3 Kasım’da Kosova’da yapılacak olan belediye seçimleri için, Kosova KDTP Priştine Şubesi olarak, Meclis adaylarını belirlediklerini söyledi ve listelerini kamuoyuna açıklayacaklarını belirtti. “Listemizi Merkez Seçim Komisyonuna göndereceğiz” diyen Cüneyd Ustaibo, şimdiye kadarki en yoğun listeyle seçimlere katılacaklarını da belirtti. Ustaibo, “KDTP adına şimdiye kadar en fazla 10 kişilik listeyle  katılım olmuştu; bu sefer 22 kişilik bir listeyle katılım olacak” dedi. Listede Priştine’deki her kesimden birinin yer almasını sağlkaaya çalıştıklarını söyleyen Cüneyd Ustaibo bunun uzun zaman süren bir çalışma olduğunu da belirtti.

 

Bu seçimlerde farklı bir yöntem izlediklerine dikkat çeken Usatibo, şimdiye kadar liste başı olan yani liste taşıyıcısı olan kişinin belediye meclisine girdiğini, bu sefer liste başı değil, listede en çok oy kazanan  kişinin yada kişilerin  belediye meclisine katılımının  sağlanacağını belirtti.

 

“22 kişilik listemizde Türkiye’den gelenler, belediyede uzun yılar çalışan kişiler, bakanlıklarda çalışanlar, öğretmenler ve her konum ve meslekten insanlarımız var” diyen Cüneyd Ustaibo “Birlik olarak bu toplumu, Priştine’yi ayağa kaldırmaya çalışacağız” dedi.

 

KDTP OLARAK ÇOK GÜÇLÜ ADAYLARIMIZLA SEÇİMLERİ KAZANACAĞIZ

 

KDTP olarak çok güçlü adaylarla seçimleri kazanacaklarından emin olduğunu söyleyen Cüneyd Ustaibo, Priştine’deki Türk halkı için hayırlı olmasını dilediğini ve ilerdeki dönemlerde mecliste Priştine halkını temsil etmeye çalışacaklarını ifade etti. Usatibo, 2009 seçimlerinde olduğu gibi bu seçimlerde de belediye başkan adaylarının olmadığını, sadece meclis için savaşacaklarını vurguladı.