Kazada ölen tıp öğrencisi anıldı

Kazada ölen tıp öğrencisi anıldı
28 Ekim 2016 09:09

HATAY’da geçen cumartesi günü otomobilin çarpması sonucu motosikletten savrularak yaşamını yitiren Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Tıp Fakültesi 2’nci sınıf öğrencisi 23 yaşındaki Tuğba Alaş için anma töreni düzenlendi.

 

 

 
Antakya Kuzah LGBTİ (Lezbiyen Gey, Biseksüel, Trans ve İnterseks) Topluluğu kurucu üyesi olan, müzik ve fotoğraf tutkusu ile tanınan Tuğba Alaş için Hatay Tabip Odası’nda düzenlenen anma toplantısı, Antakya Kadın Dayanışması ve sınıf arkadaşları tarafından organize edildi. Genç yaşta hayata veda eden Tuğba Alaş’ı anlatan slayt gösteriminin ardından avukat Hatice Can bir konuşma yaptı. Can, Tuğba’nın hayat dolu bir öğrenci olduğunu vurgulayarak “Işıl ışıl bir gençti. Haksızlıklara isyan ederdi. Eylemlerde ön saflarda yürür, örgütlenmenin içinde yer alırdı. Bizim için ve arkadaşları için büyük bir kayıp” dedi.

 

 

Daha sonra sınıf arkadaşlarından Cihan Aydeniz, Tuğba Alaş’ı anlattı. Cihan Aydeniz, arkadaşı için “Daha yapacakları vardı. Antakya’yı renklere boyamaya devam edecekti, okul yemekhanesinde vejetaryen/vegan yemekler çıkmasını sağlayacaktı. Çok iyi bir psikiyatrist olacaktı ve inandığı gibi dünyadan tüm kötülükleri silecekti..” ifadelerini kullandı.

 

 

Anma törenine katılanlar ayrıca, Tuğba Alaş’ın fotoğrafları ve çiçeklerle oluşturulan bir masadaki deftere, hakkındaki düşüncelerini yazdı.

 

 
Mehmet EZER/HATAY, (DHA)-