Kayyum atanan belediyelerin borçları Meclis gündeminde!

Kayyum atanan belediyelerin borçları Meclis gündeminde!
5 Kasım 2018 10:51

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, kayyum atanan belediyelerin borçlarının artması ve çalışanların işten çıkarılması iddiaları sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi verdi.

 

 

Antmen, 1 MHP’li, 4 AKP’li ve 94’ü HDP’li belediyeye kayyum atandığını kaydederek “16 Ekim 2018’de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kayyum atanan belediyelere 2 milyar liralık destekte bulunulduğunu açıkladı. Kayyum atanan 99 belediyenin; sırasıyla belirtilmek üzere borcu ne kadardır? Bu belediyelerin kayyumdan önceki ve sonraki borç tutarı nedir?” diye sordu.

 

 

CHP’li Vekilin önergesinde yer alan sorular şunlar;

 

 

– Kayyum atanan 99 belediyenin; sırasıyla belirtilmek üzere borcu ne kadardır? Bu belediyelerin yine sırasıyla ve ayrı ayrı belirtilmek üzere kayyumdan önceki ve sonraki borç tutarı nedir?

– Kayyum atanan belediyelere 2014 yılından kayyum atanana kadar ödenen devlet desteği ne kadardır? Kayyum atandıktan sonra bu belediyelere ne kadar destek sağlanmıştır?

– Kayyum atanan belediyelerden çıkarılan işçi ve çalışan sayısı nedir? Hangi gerekçelerle bu işçi ve çalışanların işine son verilmiştir? Bu belediyelerin kayyum atandıktan sonra aldığı işçi ve memur sayısı nedir? Sırasıyla belirtilmek üzere bunlar hangi belediyelerdir?

– Türkiye’deki tüm belediyeler dahil olmak üzere; 2014 yerel seçimlerinden bu yana hangi belediyelere kaç kez ve hangi gerekçelerle müfettiş görevlendirilmiştir, teftişlerin sonuçları nedir?

– Kayyum atanan belediyelere atanan yöneticilerin ve başkanın maaşı ne kadardır?

 

Fotoğraf: Getty Images