Kayseri’ye Kabir azabı!

Kayseri’ye Kabir azabı!
3 Ekim 2015 23:04

Spor Toto Süper Lig’in 7. haftasında oynanan karşılaşmada Gençlerbirliği, Kayserispor’u 49 ve 53. dakikalarda El Kabir’in attığı gollerle 2-0 yendi.

 

MAÇTAN DAKİKALAR

 

6. dakikada Ahmet Oğuz’un sağ kanattan ceza sahasına ortasında topa iyi yükselen Dimitriadis’in penaltı noktası üzerinden kafa vuruşunda meşin yuvarlak savunmaya çarparak üstten kornere çıktı.
9. dakikada Zeki Yavru’nun ceza alanına ortaladığı kornerde topa iyi yükselen Simic’in yakın mesafeden kafa vuruşunda kaleye yönelen meşin yuvarlağı kaleci Hakan son anda yumruklayarak uzaklaştırdı.
28. dakikada ceza alanı dışında topla buluşan Samba Sow’un pasında topu kontrol eden Ömer’in ceza yayı üzerinden sert şutunda meşin yuvarlağı kaleci Hopf kontrol etti.
31. dakikada Ayegbeni’nin sol kanattan ceza alanına ortasında Ömer’in gelişine sert şutundan sonuç çıkmadı.
36. dakikada El Kabir’in savunmanın arasına derinlemesine pasında topu önüne alan Stancu’nun kaleci ile karşı karşıya yaptığı vuruşta meşin yuvarlak auta gitti.
44. dakikada Bogdan Stancu’nun kafayla indirdiği topu ceza alanı hemen dışında sol çaprazda kontrol eden El Kabir’in sert şutunda direğin dibinden az farkla oyun alanı dışına çıktı ve ilk yarı golsüz sona erdi.

 

(İKİNCİ YARI)

 

49. dakikada sol kanattan uzun kullanılan taç atışında savunmanın uzaklaştırmak istediği topu önünde bulan İrfan Can Kahveci’nin kafa vuruşunda topa hareketlenen El Kabir, kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0
53. dakikada ani gelişen Gençlerbirliği atağında sol çaprazdan ceza alanına giren Stancu’nun kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topla buluşturduğu El Kabir, meşin yuvarlağı plase vuruşla filelere gönderdi: 2-0
68. dakikada Zeki Yavru’nun sağ kanattan ortasında topa iyi yükselen Derley’in kale alanı içerisinden yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlağı son anda kaleci Hopf kontrol etti.
81. dakikada kazanılan serbest vuruşta Zeki Yavru’nun direk kaleye gönderdiği sert şutta top yandan az farkla auta gitti.
84. dakikada sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda Biseswar’ın ceza alanına ortaladığı topa arka direkte iyi yükselen Samba Sow’un kafa vuruşunda top yandan auta çıktı. Uzatma dakikalarında başka pozisyon olmadı ve karşılaşma 2-0 Gençlerbirliğinin üstünlüğü ile sona erdi.

 

İSTİFA SİNYALİ

 

Kayserispor Teknik Direktörü Kafkas: “Kayserispor’da devam etmekle ilgili değerlendirme yapacağım”

 

Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, “Kayserispor’da devam etmekle ilgili değerlendirme yapacağım. Çünkü biliyorsunuz bu işlerin vebali hocaya, bundan dolayı hiçbir zaman sorumluluktan kaçan birisi olmadım. Kazandı mı oyuncular, kaybetti mi sorumluluk bende” dedi.

 

Kafkas, Spor Toto Süper Lig’in 7. haftasında deplasmanda Gençlerbirliği’ne 2-0 mağlup oldukları karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

 

“Oyunun ilk devresinde oldukça iyi oynayan bir Kayserispor var, çok da duran top kazandık” diyen Kafkas, “Üretme konusunda çok sıkıntılarımız var. Bunun için hafta içi çok çalışma yaptık fakat yine ürettik. İkinci devre maalesef yediğimiz golden sonra sıkıntılar baş gösterdi. Oyunu forse etmeye çalıştık, ikinci golü de yedikten sonra bayağı risk aldık. Aldığımız riskle beraber özellikle Biseswar’la iki net pozisyonumuz var. Bunları gole de çeviremedik. Gençlerbirliği’ni takımını kutluyorum, başarıları diliyorum” ifadelerini kullandı. Kafkas, “Süreç, çok olumlu gitmiyor bizim adımızda, önümüzdeki günlerde de bir değerlendirme yapacağız” diye konuştu.

 

“HAKEMLERLE İLGİLİ BİR ŞEY İFADE ETMEK İSTEMİYORUM”

 

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Kafkas, Gençlerbirliği’nin 49. dakikada attığı ilk golde yan hakemin ofsayt bayrağını kaldırmasına rağmen, orta hakemin gol kararına ilişkin soruya, “Bir anlamı yok ki, bir şey ifade etmenin bir durumu yok. Hakemlerle ilgili çok şey söylemek istemiyorum. Merkez Hakem Kurulu, kamuoyu, sizler onun değerlendirmesini yaparsınız” yanıtını verdi.

 

“KAZANDI MI OYUNCULAR, KAYBETTİ Mİ SORUMLULUK BENDE”

 

Ligin 7. haftasında 16. sırada bulunan Kayserispor’da durumun iyiye gitmediğini belirten Kafkas, istifa edeceğinin sinyallerini verdi. Kafkas, “Bakacağız tabi, Kayserispor’da devam etmekle ilgili değerlendirme yapacağız. Çünkü biliyorsunuz bu işlerin vebali hocaya, bundan dolayı hiçbir zaman sorumluluktan kaçan birisi olmadım. Kazandı mı oyuncular, kaybetti mi sorumluluk bende” ifadelerini kullandı.

 

‘3 PUANIN ÖTESİNDE’

 

Spor Toto Süper Lig’in 7. haftasında Kayserispor, deplasmanda Gençlerbirliği’ne El Kabir’in golleriyle 2-0 kaybetti. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulunan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, galibiyet için son derece mutlu olduğunu belirtti.

 

Özdilek, “Her iki takım adına üç puanın çok ötesinde bir müsabakaydı. Tekrar güveni yakalama ve özellikle sezonun başı itibarıyla üzerimizdeki baskıyı kırma adına önemli bir galibiyet diye düşünüyorum” diye konuştu.

 

İki devreli bir maç olduğunu söyleyen Özdilek, “İlk yarı her iki takım dengeli, orta saha mücadelesi, alanları daraltan bir yapıyla mücadele içerisinde oldu. Belki tam net yakalayamadık ama El Kabir’le Stancu’yla yakaladığımız pozisyonlar var. Rakibe göre o anlamda biraz daha öndeydik.

 

İlk 45 dakika öndeki oyuncuların yerlerini çok değiştirdik. İkinci devreye başlarken de İrfan’ı sağa alıp Stancu’yu El Kabir’in arkasına çekerek böyle bir organizasyon değişikliğine gittik. Bakıldığı zaman bunun meyvesini aldığımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Özdilek, 65. dakikaya kadar hem tempo hem pozisyon olarak rakibe üstünlüğü kabul ettirdiklerini ve iki gol bulduklarını belirterek, “Bu gol moralimizi üst seviyeye çıkardı, ondan sonra kontrollü oynamaya çalıştık. Takımın üzerindeki baskıyı kırma adına bu maçın kazanılması bundan sonraki haftalar için önem taşıyordu. Bunu başardık, haklı bir galibiyet oldu” dedi.

 

15 günlük milli maç arasını iyi değerlendireceklerini vurgulayan Özdilek, oyuncularını mücadelelerinden dolayı tebrik etti.

 

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özdilek, Gençlerbirliği’nin ikinci yarının başında attığı ilk golde yaşanan tartışmaların hatırlatılması üzerine, “İlk pozisyonda ofsayt olma şansı yok, taçtan ofsayt olmaz. Ama ondan sonraki süreci bilmediğim için yorum yapamıyorum. Yan hakem taç kullanırken direk bayrağını kaldırdı, taçtan ofsayt olmayacağını kurallar yazıyor” karşılığını verdi.

 

Özdilek, şöyle devam etti:

 

“Oyun içinde herkes gergin, adrenalin çok yüksek. Doğal olarak rakip oyuncular yan hakemi gösteriyor bayrak kalktığı için. Genel olarak oyunun taçtan geldiğini unutmamak lazım. Taç atışı bizim özellikle bu hafta üzerinde düşündüğümüz, tartıştığımız, uyguladığımız bir sistemdi. Çünkü Ahmet Oğuz korner gibi bir taç atan oyuncumuz. Bundan gol bulabileceğimizi düşünüyorduk ki rakibin yaptığımız analizinde özellikle duran toplardan zaafiyeti olduğunu biliyorduk. İlk gol de öyle oldu.”

 

YILDIZ TABLOSU

 

STAT: Ankara 19 Mayıs
HAKEMLER: Halil Umut Meler xx, Emre Suna xx, İlker Takpak xx
GENÇLERBİRLİĞİ: Hopf xx, Ahmet Oğuz xx, Ahmet Çalık xx, Kulusic xx, Latovlevici xx, Tomic xx, Doğa Kaya xx, Dimitriadis xx (Berat Tosun dk. 84), İrfan Can xx (Spelmann dk. 71 x), El Kabir xxx (Skulason dk. 75 x), Stancu xx
YEDEKLER: Ferhat, Uğur Çiftçi, Hikmet, Guido Koçer
TEKNİK DİREKTÖR: Mehmet Özdilek
KAYSERİSPOR: Hakan xx, Zeki Yavru xx, Simic xx (Biseswar dk. 56 xx), Mabiala xx, Mustafa Akbaş xx, Oğulcan xx (Deniz dk. 72 xx), Mijailovic xx, Samba Sow xx, Ömer Bayram xx, Furkan Özçal xx (Derley dk. 59 xx)
YEDEKLER: Kayacan, Berkan, İbrahim Dağaşan, Diego Lopez
TEKNİK DİREKTÖR: Tolunay Kafkas
GOLLER: El Kabir (dk. 49, 53) (Gençlerbirliği)
SARI KARTLAR: Kulusic (Gençlerbirliği), Zeki Yavru, Mijailovic, Deniz, Biseswar, Mabiala (Kayserispor)

 

ERCAN ATA – ANKARA / DHA