Kaynarca halkı tarım toprakları için verdiği mücadeleyi kazandı…

Kaynarca halkı tarım toprakları için verdiği mücadeleyi kazandı…
22 Mart 2018 21:00

Sakarya’nın Kaynarca ilçesi Güven Köyü sakinleri, köylerine yapılması planlanan Makina Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’nin tarım topraklarını etkileyeceği gerekçesiyle ilgili fabrika için alınan olumlu Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunun ve yer seçiminin iptali için dava açtı.

 

 

 

Acarlar Longozu’ndaki tarım topraklarını savunan yöre halkı, uzun süre mücadele verdi ve kazandı. Kaynarca Makinacılar Organize Sanayi Bölgesi, ÇED raporunu iptal etti.

 

kaynarca1

 

OY BİRLİĞİYLE İPTAL EDİLDİ

 

Sakarya İdare Mahkemesi, Kaynarca’nın Güven Köyü’nde kurulmak istenilen ve Kuzey Ormanları’nın eşsiz parçalarından biri olan Acarlar Longozu ve bölgedeki tarım havzalarını tahrip edecek olan “Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi”nin ÇED raporunu, bilirkişi raporları doğrultusunda yaptığı değerlendirmede oy birliğiyle iptal etti.

 

kaynarca

 

Mahkeme, bilirkişi raporları doğrultusunda yaptığı değerlendirmede, oy birliğiyle ÇED Raporu’nun iptaline karar verirken, Kuzey Ormanları Savunması’nın destek verdiği bölge halkı, projenin iptal edilmesi için pek çok eylem ve etkinlik düzenlemişti.

 

kaynarca2

 

 

Kaynak: Odatv