Kayıp uçakla ilgili en net açıklama

Kayıp uçakla ilgili en net açıklama
15 Mart 2014 10:20

Malezya Başbakanı, 8 Mart’ta Kuala Lumpur’dan Pekin’e gitmek üzere 227 yolcusu ve 12 mürettebatıyla havalandıktan kısa bir süre sonra kaybolan yolcu uçağının iletişim sisteminin kasten devre dışı bırakıldığını açıkladı. Başbakan Necib Rezak, uçaktan gönderilen son sinyalin ise kalkıştan yaklaşık 7,5 saat sonra alındığını belirtti.

 

Rezak’ın iletişim sistemiyle ilgili açıklaması, taşıdığı 239 kişiyle birlikte kaybolan, Malezya Havayolları’na ait Boeing 777 tipi uçağın kaza sonucu kaybolmadığı yönündeki spekülasyonları teyit etmiş oldu.

 

GİDEREK LOST’A BENZİYOR

 

Malezya Başbakanı’nın kayıp uçağın 7.5 saat havada kaldığını belirtmesi ise söz konusu yolculuğun Hint Okyanusu’nun güneyinden Orta Asya’ya kadar herhangi bir yerde sonlanmış olabileceği anlamına geliyor.

 

MH370 sefer sayılı uçak, 8 Mart günü yerel saatle 12.40’ta Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’dan Çin’in başkenti Pekin’e gitmek üzere havalanmıştı. Malezya Başbakanı Rezak, sivil radar ekranlarından 01.30’da kaybolan uçakla son uydu bağlantısının ise 08.11’de sağlandığını söyledi.

 

ARAMA ÇALIŞMALARI

 

Uçağın, hava kontrol kulesiyle iletişiminin kesildiği ilk bölge olan Güney Çin Denizi’ndeki çalışmaların sona erdiğini dile getiren Rezak; arama çalışmalarının Hint Okyanusu’nda yoğunlaşacağını ifade etti.

 

Rezak, “Uçağın bulunması için yeni tespit edilen koridorlarda iz sürülecek. Yeni koridorlar elimizdeki uydu görüntüleriyle belirlendi. Bu yeni hatlar, Kazakistan ve Türkmenistan sınırından Tayland’ın kuzeyine, Hint Okyanusu’nun güneyinden Endonezya’nın güneyine kadar olacak geniş bir alan” diye konuştu.