Kayıp liseliden kötü haber

Kayıp liseliden kötü haber
18 Nisan 2014 19:03

Kayıp liseli Halil’in körfezde cesedi bulundu.

 

Kocaeli’nin Gölcük İlçesi’ndeki iskeleden, geçen çarşamba günü İzmit’e hareket eden vapura bindikten sonra ortadan kaybolan, denize düştüğü veya intihar ettiği düşünülerek 9 gündür havadan uçakla, denizde tekne ve dalgıçlar tarafından aranan liseli 17 yaşındaki Halil Buğra Kurnaz’ın cesedi bugün akşam saatlerinde su yüzüne vurdu.

 

Geçen Çarşamba günü İzmit’ten vapurla Gölcük’e giden, akşam saatlerinde yeniden Gölcük İskelesi’nden İzmit’e dönmek üzere Kocaeli Büyükeşehir Belediyesi’ne ait ‘Karamürsel Alp’ adlı vapuruna binen özel bir Fen lisesi öğrencisi Halil Buğra Kurnaz’dan bir daha haber alınamadı. Eve gelmemesi üzerinde ailesinin her yerde aradığı, bulamayınca polise bildirdiği Halil Buğra Kurnaz’ın, kamera kayıtlarında Gölcük’ten vapura bindiği saptandı. Gemi hareket ettikten sonra kamera kayıtlarında vapurun arkasında oyalandığı görülmesine rağmen, daha sonra görüntüsüne rastlanmayan liseli gencin, İzmit iskelesinde de vapurdan inmediği anlaşıldı. Bunun üzerine Halil’in denize düşmüş veya intihar etmiş olabileceği düşünülerek havadan deniz uçağı ile, denizde de Sahil Güvenlik, deniz polisi ve Yalova’dan gelen dalgıçlar tarafından aranmasına başlandı.

 

DERİNCE AÇIKLARINDA BULUNDU

 

Bugün akşam saatlerinde bir itfaiyeci İzmit Körfezi’nin Derince sahili açıklarında, kıyıdan yaklaşık 150 metre mesafede bir cisim görünce ekiplere haber verdi. İtfaiyeye ait teknelerle yanına gidildiğinde, cesedin iki gün önce yine denizde ayakkabısı bulunan Halil Buğra Kurnaz’a ait olduğu anlaşıldı. Sudan çıkarılan talihsiz gencin cesedi otopsi için morga kaldırıldı.