Kayıp gazeteci muammasında yeni iddia

Kayıp gazeteci muammasında yeni iddia
11 Ekim 2018 15:29

Suudi muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili şaşırtıcı bir iddia ortaya atıldı… Reuters’a konuşan kaynaklar, Kaşıkçı’nın konsolosluğa girerken akıllı saatinin kolunda olduğunu duyurdu. Reuters, Apple Watch üzerinden Kaşıkçı’ya ulaşılabileceğini ve yetkililerin bu konu üzerinde çalıştığını yazdı.

 

 

 

Reuters haber ajansı, Kaşıkçı ile ilgili yeni bir iddiayı ortaya attı. Ajans, Kaşıkçı’nın konsolosluğa girerken cep telefonuyla bağlantılı olan siyah renkli Apple marka saatinin kolunda olduğunu duyurdu. Reuters’a konuşan üst düzey bir Türk hükümet yetkilisi ile bir güvenlik yetkilisi, bağlantılı bu iki cihazın Kaşıkçı soruşturmasının odağını oluşturduğunu söylediler.

 

“Konsolosluğa girdiğinde saatin üzerinde olduğunu belirledik” diyen güvenlik yetkilisi, saatten ne gibi veriler alındığının incelendiğini söyledi. “İstihbarat örgütleri, savcılık ve bir teknik ekip bunun için çalışıyor. Saat bizde değil onun için bağlantılı cihazlar üzerinden bunu yapmaya çalışıyoruz.”

 

Teknik uzmanlar Apple Watch cihazının konum ve kalp atış hızı gibi bilgiler verebildiğini söylüyorlar. Ancak soruşturmacıların elde edebileceği bilgi saatin modeline, internete bağlı olup olmadığına ve bir iPhone cihazına senkronize olacak kadar yakın olup olmadığına bağlı. Kaşıkçı kısa sürede konsolosluktan çıkmayınca, önce belgeyi aldığını ve konsolosla görüştüğünü düşünerek umutlandığını söyleyen nişanlısı Hatice Cengiz, “Ama zaman geçip de çalışanlar konsolosluktan çıkarken (Kaşıkçı’nın) hâlâ çıkmaması üzerine panikledim” dedi.

 

 

Sözcü