Can kaybı 2 bin 800’ün üzerinde

Can kaybı 2 bin 800’ün üzerinde
23 Eylül 2014 17:50

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) internet sitesi üzerinden yayınladığı durum raporunda Batı Afrika’da Ebola’dan ölenlerin sayısının 2 bin 800’ü geçtiğini duyurdu.

 
22 Mart’tan 22 Eylül’e kadar 5 bin 843 kişiye Ebola tanısının konulduğunu belirten Dünya Sağlık Örgütü, 6 aylık durum raporunda 337 sağlık çalışanının enfeksiyon kaptığını ve bunlardan 181 tanesinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

 

 

Afrika’da salgında hayatını kaybeden kişi sayısı ise 2 bin 803 olarak açıklandı.

 
Salgının yayılmaya elverişli olduğunun belirtildiği raporda, merkez olarak Gine, Liberya ve Sierra Leone gösterildi. Virüsün diğer ülkelere de yayılma olasılığının hala mümkün olduğunun dikkat çekildiği raporda, sağlık sistemi ve hizmeti gelişmiş ülkelerde bu olasılığın düşük olduğu kaydedildi.

 

 

Uluslararası havaalanı olan her ülkenin Ebola riskiyle karşı karşıya kaldığının belirtildiği raporda, her gün 20-30 vakanın incelendiği ve bunların virüs kapmış olmadığı takdirde taburcu edildiği de belirtildi.

 

 

Nijerya ve Senegal’de ise salgının daha durağan seyrettiği bilgisi verildi. Nijerya’da 8 kişi Ebola virüsü yüzünden hayatını kaybetmişti.