Kato Dağı’nda BDP’lilere PKK’lı cesedi teslim edildi

Kato Dağı’nda BDP’lilere PKK’lı cesedi teslim edildi
21 Ağustos 2013 18:09

ŞIRNAK’ın Beytüşşebap İlçesi yakınlarında bulunan Kato Dağı’na çıkarak PKK’nın ilk silahlı eylem yıldönümünü kutlayan BDP’liler, ardından bir grup silahlı PKK’lının getirdiği 2007 yılında çatışmada ölen ‘Botan Hilvan’ kod adlı PKK’lı Ferdi Dehşet’in cesedi alarak ilçe merkezine getirdi.

PKK’nın ilk silahlı eylem tarihi olan 15 Ağustos yıldönümü nedeniyle Beytüşşebap İlçesi’nde bulunan çok sayıda BDP’li, Kato Dağı’nda kutlama yapmak için bugün sabah saatlerinde partinin ilçe binası önünde toplandı. Daha sonra Kato Dağı’na çıkmak isteyen BDP’liler ile onlara izin vermeyen güvenlik güçleri arasında bir süre tartışma çıktı. Güvenlik güçlerinin izin vermesi üzerine BDP’liler, Abdullah Öcalan ve PKK lehinde sloganlar atarak, Kato Dağı’na yürüyerek, bir gün önce dağa çıkan diğer partililer ile buluştu.

Kato Dağı’nda kısa bir konuşma yapan BDP Şırnak İl Başkanı Baki Katar, PKK’lıların dağ koşullarını anlattı. Yapılan konuşmaların ardından çatışmalarda ölen PKK’lıların cenazelerinin defnedildiği, ‘Kurtay Faraşin Şehitliği‘ adı verilen mezarlığının açılışı yapıldı. PKK’yı sembolize eden bayraklar ve Abdullah Öcalan posterlerinin asıldığı mezarlık girişinde, uzun süre PKK ve Öcalan lehinde sloğanlar atıldı.

PKK’LILAR CENAZEYİ GETİRDİ

Daha sonra Kato Dağı’nın yüksek kesimlerinden gelen silahlı bir grup PKK’lı, 2007 yılındaki bir çatışmada ölen ‘Botan Hilvan’ kod adlı PKK’lı Ferdi Dehşet’in kemiklerinin bulunduğu tabutu getirerek, Dehşet Ailesi üyelerinin de aralarında bulunduğu BDP’lilere teslim etti.