Katliam emrinin verildiği an!

Katliam emrinin verildiği an!
15 Temmuz 2017 09:54

‘FETÖ silahlı terör örgütü’nce gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe teşebbüsünde, 34 kişinin darbecilere karşı direnirken şehit olduğu 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün kapatılmasına ilişkin soruşturma tamamlandı.

 

 

 

Ayşegül Usta / Hürriyet

 

 

İstanbul Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, darbe teşebbüsünde ilk şehitlerin verildiği yer olduğu belirtildi. ‘Adalet Yürüyüşü’ne katılan ve geçtiğimiz günlerde İstanbul Adalet Sarayı’nın önündeki metrobüs durağında eylem yaparken gözaltına alınıp serbest bırakılan Veysel Kılıç’ın Hava Harp Okulu öğrencisi oğlu Selahattin Kılıç da iddianamede tutuklu şüpheli olarak yer aldı. İddianamede tüm şüphelilerin 37’şer kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis ile cezalandırılması istendi. 84 er ve 48 Hava Harp Okulu öğrencisinin de aralarında bulunduğu 135’i tutuklu 143 şüphelinin ‘anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs’, ‘hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs’, ‘TBMM’yi ortadan kaldırmaya teşebbüs’, ‘nitelikli kasten öldürme’, ‘nitelikli kasten öldürmeye teşebbüs’, ‘silahla kasten yaralama’, ‘mala zarar verme’, ‘kamu malına zarar verme’ suçlarından cezalandırılmaları talep edildi. Eşi Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip’i kaybeden Nihal Olçok da müşteki olarak yer aldı.

 

 

İddianamede, stratejik öneme sahip kurum ve kuruluşların hedef alındığı, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün trafiğe kapatılması ve kontrol altına alınması görevinin Kuleli Askeri Lisesi Komutanlığı’na verildiği, 2’nci Zırhlı Tugay Komutanlığı’nın da takviye olarak görevlendirildiği anlatıldı.

Köprüye giden ve şüpheliler arasında yer alan 8’erin ise olayın vahametini anladıktan sonra geri döndükleri anlatıldı.