Katar’a gıda yardımı devam ediyor

Katar’a gıda yardımı devam ediyor
14 Haziran 2017 09:38

Körfez ülkelerinin uyguladığı ambargo nedeniyle zor durumda olan Katar’a, Türkiye’nin desteği devam ediyor. Çok miktarda gıda maddesi Katar havayolları ve THY uçakları ile ulaştırılıyor.

 

 

 

Körfez ülkelerinin Katar’a uyguladığı ambargo ve izolasyonun başlamasının ardından Türkiye’den yapılan yardımlar sürüyor. Katar’da gıda sıkıntısı yaşanmaması için her türlü önlemi alan Türkiye, kargo ve yolcu uçaklarının kargo bölümünde gıda gönderiyor. Yardımlar Katar havayolları ve THY uçakları ile ulaştırılıyor.

Körfez ülkelerinin Katar’a uyguladığı ambargo ve izolasyonun başlamasının ardından Türkiye’den Katar’a yapılan gıda yardımları devam ediyor. THY’nin geniş gövdeli kargo uçakları Türkiye ile Katar arasında mekik dokumaya başladı.

Azami kargo kapasitesi 69 ton olan THY Kargo’nun Airbus 330 tipi uçakları Doha’ya 10 uçuş yaptı. Uçuşlar İzmir ve Antalya aktarmalı yapılırken uçakların içinde gıda malzemesi olduğu öğrenildi.

 

 

Krizin çıktığı günden beri Katar’a gıda gönderen Türkiye, gıdaları sadece kargo uçakları ile değil Türk Hava Yolları ve Katar Havayollarının İstanbul- Doha uçuşunu yapan yolcu uçaklarının kargo bölümünü de kullanarak gönderiyor.

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan da Katar’a malzeme taşıyan uçakların havalandığı biliniyor. Ambargonun ardından çok sayıda gıda malzemesinin gönderildiği Katar’ın marketlerini Türk ürünleri süslerken, krizin ne kadar devam edeceği bilinmiyor. Ancak yaşanan bu durumun Türk ekonomisine katkı sağladığı bir gerçek. Türkiye İhracatçılar Birliği (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi’de daha önce konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Türk ihracatçılar olarak Katar’ın gıda ve su talebini karşılamaya hazır olduklarını söylemişti.

 

İHA