Kaş’ta ‘denize nazır’ yanan doğal sit alanı imara açıldı!

Kaş’ta ‘denize nazır’ yanan doğal sit alanı imara açıldı!
25 Haziran 2020 16:40

Yaz aylarının gelmesiyle özellikle turistik bölgelerdeki ormanlık alanlarda çıkan, ardından imara açılan yerlere Türkiye’nin cennet köşelerinden biri daha eklendi. Antalya’nın Kaş ilçesinde villaların olduğu Yarım Ada’da bulunan iki büyük parsel, şüpheli bir şekilde çıkan yangının ardından “eko-turizm” niteliği verilerek imara açıldı. Fotoğraflarda yangının sadece villa yapılacak alan kadar bölgeye zarar vermiş olması da dikkati çekti.

 

 

 

Geçtiğimiz ay villa ve lüks otellerle kaplı bölgede çıkan yangınla gündeme gelen Kaş-Çukurbağ Yarımadası ile Limanağzı bölgesini kapsayan 1/25 bin ölçekli Nazım İmar Planı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca onaylanarak askıya çıkarıldı.

2

OdaTV’nin haberine göre, askıya çıkarılan alanlardan doğal sit alanı statüsündeki Çukurbağ Yarımadası’nın yapılaşmadan korunmuş kesimlerinde iki ayrı bölgenin imara açılması dikkati çekti.

33

Bir ay boyunca askıda kalacak olan yeni imar planıyla Çukurbağ Yarımadası’nın İnceboğaz ve İnönü mevkilerinde bulunan iki ayrı bölge ‘E-T-Eko- Turizm’ vasfıyla yapılaşmaya açılmış oldu.