Kaş’ın ünlü plajı Kaputaş’a beton mu dökülüyor?

Kaş’ın ünlü plajı Kaputaş’a beton mu dökülüyor?
6 Şubat 2018 11:48

Antalya Kaş’ın dünyaca ünlü Kaputaş Plajı’na kepçe girdi. Sosyal medyada yayılan plaja beton dökülüyor, iddiaları sonrasında vatandaşlardan büyük tepki geldi. Kaş Belediyesi Başkanı Halil Kocaer, “Bir gram beton dökmedik. 20 tonluk foseptik tankeri gömdük” dedi.

 

 

 

Antalya’nın Kaş İlçesi’nde turkuaz rengiyle görenleri büyüleyen dünyaca ünlü Kaputaş Plajı’nda foseptik tartışması çıktı. Plajı “C Tipi Mesire Yeri” olarak kullanan Kaş Belediyesi, önceki yıllarda yapılan ahşap tuvaletler için geçen hafta iş makinesi ile foseptik tankı yerleştirdi. Alan daha sonra kumla kapatıldı. Birinci derece doğal SİT alanı olan plajda iş makinesini gören vatandaşlar ise duruma tepki gösterdi. Belediyenin plajın doğal dokusunu bozduğunu söyleyen vatandaşlar, “Böyle giderse Kaputaş’ın doğallığından eser kalmayacak” dedi.

 
Mahkemeden Kaputaş Plajı kararı

 

 

Gazete Habertürk’ten Soner Özcan’ın haberine göre Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Munise Ozan, “Bölge birinci derece doğal SİT alanı. İş makinesinin girmesi yasak ve suç. Belediye orayı 3 yıldır beach kulüp gibi işletiyor. Dava açtık. Tahribat olduğu yönünde bilirkişi raporu verildi ama buna rağmen davayı kaybettik. Geçen yıl tekrar çalışma yaptılar. Suç duyurusunda bulunduk ama sonuç çıkmadı” dedi.