Karton Bardağın Üretimi Nasıl Olur

Karton Bardağın Üretimi Nasıl Olur
27 Kasım 2017 16:16

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte endüstriyel tüketim malzemelerinin temini de kolaylaşmış durumda.

 

Çağımızın hızlı tüketim alışanlıklarına ayak uydurabilmek amacı ile bütün sektörlerde hızlı bir üretim mekanizması oluşturmayı hedefliyor. Bu sektörlerden bir tanesi de kağıt bardak üretimin yapıldığı mecralar. Artık hem bireysel tüketim için evlerimizde hem de toplu olarak işyerlerimizde kullandığımız bu kullan at ürünler maliyet masraflarında sağladığı avantaj ve vakitten sağladığı tasarruf ile önemli bir yer işgal ediyor.

Firma olarak ürünlerimizin sizlere sağladığı avantajların bilincinde hareket ederek daha yüksek kaliteye ulaşmanın yollarını aramaktayız. Çünkü üretim sadece hızlı olması ile değil yakalanan standardın korunması ile değer kazanır. Bu bilinçle ortaya koyduğumuz bütün ürünlerin homojen bir kalite yakalaması için üretim mekanizmalarımızı ileri teknoloji ile destekliyoruz. Uluslar arası standart normlarına uygun olarak tüketicinin istekleri doğrultusunda farklı ebatlarda ve renklerde tasarımlar ortaya koyuyoruz.

Hammadde Kullanımı

Karton bardak üretiminde hammadde olarak selüloz kullanılmaktadır. Selüloz genel kanının aksine sadece ağaçlardan elde edilmez. Yani karton bardak üretimi çok sayıda ağaç kesimine yol açıyor şeklindeki ifadeler gerçeği yansıtmamaktadır. Selüloz temininde saman, pamuk lifleri ve keten de kaynak sağlayıcı olarak kullanılır. Doğa ile birebir uyumlu olduğu için selüloz kullanılarak üretilen maddeler geri dönüşüm özelliğine sahiptir. Ülkemizde de kağıt içerek atıkların geri dönüşümü konusunda oldukça ilerleme kat edilmiştir.

Selüloz kullanılarak elde edilen kullan at ürünleri insan sağlığı açısından da tehdit oluşturmaz. Bu tip kullan at ürünlerde plastik kullanılarak elde edilen bardaklar içlerinde barındırdıkları petrol türevleri sebebi ile sağlık açısından olumsuz öğeler teşkil edebilir. Plastik ürünlerde hammadde olarak benzen adı verilen bir madde kullanılmaktadır. Benzen doğada yüzyıllar boyunca çözülmeden kalabilen anorganik bir maddedir. Dolayısı ile geri dönüşüm imkanı da bulunmaz. İnsan sağlığı açısından da büyük riskler taşıyabilir. Özellikle asitli içecekler plastik malzeme ile kimyasal reaksiyon oluşturma riskine sahiptir. Ayrıca çok sıcak olarak tüketilen içecekler de plastik bardağın çözünmesine ve aşınmasına neden olabileceğinden sağlık açısından olumsuz etki yaratırlar.