Kartal’a artı değer katacak projeler geliyor

Kartal’a artı değer katacak projeler geliyor
17 Mart 2019 13:08

CHP Kartal Belediye Başkan Adayı Gökhan Yüksel, projelerini ve Kartal’ı birlikte yöneteceği meclis üyelerini tanıttı.

 

 

Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen proje tanıtım toplantısına CHP’li Milletvekilleri Akif Hamzaçebi ve Gökan Zeybek, CHP Genel Başkan Yardımcıları Onursal Adıgüzel, Fethi Açıkel, Gökçe Gökçen, CHP PM Üyesi Pınar Uzun, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, CHP Kartal İlçe Başkanı Muammer Çelebi, İyi Parti İlçe Başkanı Burak Tok, Kartal İçin Demokrasi Birliği Bileşenleri Temsilcileri, sivil toplum kuruluşu, dernek ve spor kulüpleri temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

Tanıtım toplantısındaki konuşmasına katılımcıları selamlayarak başlayan Gökhan Yüksel, “Kartal’da doğan, Kartal’da yetişen ve halen tüm ailesiyle burada yaşayan bir komşunuz, arkadaşınız, abiniz, kardeşiniz olarak Kartal Belediye Başkan adayı olmanın mutluluğu ve onurunu yaşıyorum. ‘Daha fazlası için’ diyerek çıktığımız bu yolda ‘Kartal’a artı değer’ katacak projeler geliştirdik. Günlerdir, sıkmadığımız el, dokunmadığımız omuz, bakmadığımız göz, selam vermediğimiz bir komşumuz kalmadı. Kartal’da 31 Mart günü birlikte bir başarı hikayesi yazacağız “ ifadelerini kullandı.

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Gökhan Yüksel’in “Kartal’a Artı Değer Katacak Projeleri” nden bazı şöyle:

 

 

YEŞİL MERKEZLİ, NEFES ALAN BİR KARTAL: 4 VADİPARK 6 TEMAPARK

 

 

Aydos Kent Orman’ında bir milyon metrekarelik alanda; Kır Lokantası, Kır Kahvesi, Tanıtım Merkezi, Okuma Salonu, Sergi Alanı, Mescit, Amfi Tiyatro, Gözlem Kulesi, Seyir Terası, birden fazla Açık Spor Alanları, Çocuk Parkı, Piknik Üniteleri yer alacak.
Esentepe Gölet Vadisi’nde 40 dönümlük doğal, sosyal, kültürel, turistik ve sportif aktivite alanları yapılacak.
16 dönüm üzerine oluşturduğumuz Yakacık Bayram Demirkol Parkı 2. Etap düzenlemesi kapsamında rekreasyon alanları, pazar yeri, çocuk oyun alanı, sosyal ve spor tesisleri olacak.
Ayrıca 6 adet tematik park (Masal Parkı, Trafik Eğitim Parkı, Afet Eğitim Parkı, Tarım Parkı, Doğal Hayatı Öğrenme Parkı ve Arkeoloji Parkı) ve Hobi Bahçeleri yer alacak.

 

SANAT MERKEZLİ, KEYİFLİ BİR KARTAL: 4 YENİ KÜLTÜR MERKEZİ

 

 

Atalar Kültür Merkezi, Cevizli Kültür Merkezi, Uğur Mumcu Mahallesi’nde yapımına devam edilen meydan projeleri içinde yapılacak Uğur Mumcu Meydan Kültür Merkezi ve yenilenerek fonksiyonel hale getirilecek Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi ile Kartal’daki kültür merkezi sayısı 8’e çıkarılacak.

Kültür merkezlerimizde, çok amaçlı salon, sinema, kütüphane, aktivite alanları, sergi salonları, etüt merkezi, bilgi evi ve atölye alanları bulunacak.

Kültür merkezi binalarında Kartal Akademi, Engelsiz Sanat Merkezi ve Drama-Tiyatro Okulu çocuk ve gençlere hizmet verecek.

 

 

TARİH MERKEZLİ, MÜZE KENTİ BİR KARTAL: ŞEHİR TİYATROSU VE 3 MÜZE

 

 

Dragos kazı alanında oluşturduğu Tekel Arkeopark Müzesi, Ören Bayan fabrikasının tarihi dokusunun sergilendiği Diktaş Tekstil Müzesi ve sadece çocukların değil, yetişkinlerin de beğeniyle ziyaret ettiği Masal Müzesi ile Kartal’daki müze sayısı üçü çıkartılacak.
Türkiye’nin tiyatro ustalarının sahnede olacağı Kartal Şehir Tiyatrosu kurulacak.

 

 

İSTANBUL MERKEZLİ, ULAŞILABİLİR BİR KARTAL: KARTAL DENİZLE BULUŞACAK

 

 

Kartal Deniz Ulaşım İskelesi en kısa zamanda faaliyete geçirilerek deniz ulaşımı aktif hale getirilecek.
Kartal’dan hem komşu ilçelere, hem de Kabataş, Bakırköy gibi ilçelere ulaşım aksı oluşması için çalışmalar yapılacak.

 

 

SPOR MERKEZLİ, DİNAMİK BİR KARTAL: 1 STADYUM 9 SPOR TESİSİ

 

 

Kartal’da profesyonel anlamda hizmet verecek, futbol severlerin keyifli anlar yaşamasına ev sahipliği yapacak, KARTAL ATATÜRK STADYUMU Cevizli mahallesinde yapılacak. Yeni stat 12 bin 500 koltuk kapasitesine sahip olacak.

Esentepe ve Yalı-Yunus-Topselvi mahallelerinde iki yeni Kapalı Spor Salonu ile
Aydos Orman Parkı, Yakacık Bayram Demirkol Park İçi, Atalar, Yalı, Soğanlık ve Karlıktepe mahallelerinde de 6 adet Açık Spor Tesisi hizmete girecek.
Kartal’da deniz, rüzgar ve yelken sporlarının yapılacağı Dragos Su Sporları İskelesini de yeni dönemin önemli projelerinden birisi olacak.

 

 

KADIN MERKEZLİ, POZİTİF BİR BELEDİYE: KADIN VE YAŞAM PROJESİ

 

 

Kadın Emeğini Değerlendirme ve Kadın Üretim Atölyeleri ile kadınların çalışma hayatına katılımları sağlanacak.
MARKAMIZ KARTAL projesi ile atölyelerimizde üretilen her türlü yöresel gıda, tekstil, nikah şekeri, dekoratif obje vb. Kartallı kadınların üretimleri markalaştırılacak.

Kartallı tüm kadınların ve okul çağı çocukların KADIN-ÇOCUK DANIŞMA MERKEZİ birimi aracılığı ile psikolojik, pedagojik destek hizmeti alması sağlanacak.

EĞİTİM MERKEZLİ, ÖĞRENEN BİR KARTAL: 10 YENİ KREŞ AÇIYORUZ

Kartal’da yaşayan 0-4 yaş arası 31 bin 859 çocuğun çocuk mevcutta bulunan 14 kreşe ek olarak 10 yeni kreş yapılacak.

KARTAL AKADEMİ ile gençlere sınavlara hazırlık eğitimi ve eğitim materyali desteğinde bulunulacak.

Kartallı çocukları bilimin büyülü dünyası ile tanıştırmak amacıyla kurulacak Bilim ve Deney Merkezi’nde; fen bilimleri, elektronik, ahşap, metal, boyama, tekstil dikiş ile ilgili alanlar olmak üzere farklı üretim teknik ve yöntemlerine dair alanlarda eğitim imkanı sunulacak.

 

 

TEKNOLOJİ MERKEZLİ, BİLİM KENTİ BİR KARTAL: KARTAL BİLİŞİM VADİSİ

 

 

İBB projeleri arasında yer alan KARTAL BİLİŞİM VADİSİ ile gençlik ve ekonomi açısından önemli bir kazanım olacak.

YAŞAM BECERİLERİ ÖĞRENME KÖYÜ ile Down sendromlu, otizmli, öğrenme güçlüğü çeken yurttaşlarımız ve Alzheimer, Demans hastalarına doğal ortamda sanat terapi ve hayvan destekli terapi gibi yöntemlerle yaşam becerileri edinme imkanı sunulacak.
Gençlerin sanatsal, kişisel ve kariyer planlamasına katkı sunacak; Soğanlık Gençlik Sanat Evi, Yukarı Mahalle Ali Ekber Çiçek Kültür Sanat Evi kısa sürede hizmete girecek.

 

 

unnamed(1)

unnamed(2)

unnamed(3)

unnamed(4)

unnamed