Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz: Yeni CHP değil, yeniden CHP!

Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz: Yeni CHP değil, yeniden CHP!
13 Şubat 2019 12:12

Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Cevizli’de 8 katlı bir apartmanın çökmesi ve 21 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından partisi CHP’nin üst düzey yetkililerinin kendisini aramadığını  söyledi.

 

 

 

CHP İl Başkanı Candan Kaftancoğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun olay yerine geldiğini ancak kendisine haber vermediğini belirten Öz, “Küs müsünüz” sorusuna “Onlara sormak lazım, küsecek olan benim” cevabını verdi.

 

 

 

Posta gazetesinden Alev Gürsoy’a konuşan Öz, çöken binanın olduğu yere gitmemesi ve konuyla ilgilenmemesine dair eleştirilerle ilgili, “Yandaki binanın kaymasını ölçen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kadastro Müdürlüğü’nün bir ekibi vardı. Ekip kiralık olduğu için bizden yardım istediler. Bizim cihazlarımız modern olduğu için gittik. Ekibimiz ölçüm yaparken orayı terk etmemizi istediler. Biz de terk ettik. 3 saat sonra yine bize ihtiyaçları oldu, çağırdılar. Benim orada olmamdan çok rahatsız oldular. Ama yine de orada oldum” dedi.
 
ATATÜRK’ÜN CHPSİNE İHTİYACIMIZ VAR

 
• Sizden sonra CHP’nin Kartal’da şansı var mı?

 
Aday olan arkadaş başkan yardımcımdı. Dilerim kazanır. Başkan yardımcısının aday olmasından rahatsız olmadım. İki dönem aday olacağımı söylemiştim.

 
3. dönem için müracaat etmeyeceğimi, eğer partinin bana ihtiyacı olursa devam edeceğimi belirtmiştim. CHP Genel Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı “Aday ol, elimizi rahatlat” dedi. Ve öyle devam ettik.

 

Eğer planlarını fark etseydim aday olmazdım.

 
• Partide güçlü isimlerin bilerek aday gösterilmediğine dair bir iddia var…

 
Bilemem. O parti içi sorunu. Ben başkanlık sevdasında değilim.

 

 

Kartal’da bir 31 Mart yerel seçimleri için ne söylersiniz?

 

 

İstanbul’u almaya hiç bu kadar yakın olmadık. Ama süreç kötü yönetiliyor.

 

 

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu için ne düşünüyorsunuz?

 

Dilerim kazanır.

 

 
• CHP özünden çıktı diyorsunuz ama…
Yeni CHP değil, yeniden CHP. Koltuklar geçici, önemli olan parti. CHP’ye, Atatürk’e, laikliğe, demokrasiye gönül veren, iyi bir CHP’yle Türkiye’nin düze çıkacağına inanan bir sürü insan gönüllü veya gönülsüz CHP’ye destek veriyor. Bu kitleyi harekete geçirecek bir CHP’ye ihtiyaç var.

 

6a05aed4ff6775271