Karşılıksız burs veren kurumlar

Karşılıksız burs veren kurumlar
23 Eylül 2019 09:28

Karşılıksız burs veren kurumlar, maddi durumu yetersiz olan öğrencilerin ortalama 500 TL ödenek ile burs imkanı sağlamaktadır. YKS         tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler burs alabileceği kurumları bulmak için araştırmalara başladı. YKS sonuçlarının açıklanması ardından üniversite adaylarının, lise ve ortaokul öğrencileri yeni eğitim – öğretim yılında maddi yetersizlik çekmemek için burs veren kurumları araştırmaya başladılar. Üniversite adayları başta olmak üzere burs telaşı herkesi harekete geçirdi.

 

 

Hangi kurumlar ne kadar burs veriyor?

Burs sağlayan toplam 30 kurum bulunmaktadır. Hepsi maddi durumu yetmeyen ve okumak isteyen öğrencilere karşılıksız burs vermektedir. Verilen bursların ücreti geri alınmamak şartıyla kurumların burs desteği 500 TL değerindedir. Bu burs süreci 4 yıldır. Her yıl gidişatınıza göre 500 TL ve üzeri burs alma şansına sahip olan öğrenciler gerekli belgeleri eksiksiz olarak doldurarak başvuru yapacağı kurumun sitesinden iletebilir.

 

Öğrencilere karşılıksız burs veren kurumlar

Üniversite öğrencileri, lise ve ortaokul öğrencileri olmak üzere tüm adaylara burs imkanı sağlayan kurumlar geri ödeme istemeden maddi durumu yeterli olmayan çocukların yüzünü güldürüyor. Burs arayışına giren öğrenciler için karşılıksız burs veren kurumlardan birkaçı aşağıda listelenmiştir.

 

Vehbi Koç Vakfı

Yıllardır maddi durumu olmayan öğrencilere en yüksek burs ücreti veren kurumlardan birisidir. 10 Bin öğrencinin burs ihtiyacını karşılayacaklarını belirttiler.

 

YEKÜV – YÜZYIL Eğitim ve Kültür Vakfı

Öğrencilere verilecek burs ilk başta standart fiyatlardan gitmesi planlanıyor. İlerleyen süreçte okullarında yaptıkları başarıyı belgelendiren öğrenciler için eğitim sürecini tamamlayana kadar burs olanağı sunuyor. Ayrıyeten eğitim sürecini tamamlayana kadar alacağı burs ücreti artıyor. Sosyal ve kültürel etkinliklere katılmaları için olanak sunan YEKÜV bu yılda başvuru yapan öğrencilerin yüzünü güldürecektir.

Fatih Gençlik Vakfı

Fatih Gençlik Vakfı, İstanbul şehrinde eğitim koşullarını yerine getirecek erkek öğrenciler için burs desteği sağlamaktadır. Burs için başvuru yapan adaylara şart sunmaktadır. Haftada iki gün yapılan etkinliklere katılacak olan tüm erkek öğrenciler burs desteğinden yararlanmaktadır. Yurtta kalmak isteyen öğrenciler için ayrıyeten 250 TL burs verebiliyor. Başvurularda gerekli bilgileri doldurmanız ve belgeleri eksiksiz teslim etmeniz gerekecektir.

2

Yüksek lisans burs başvurusu

Yüksek lisans burs başvurusu, başarılı ve ihtiyaç sahibi olan üniversite adayları maddi durum yetersizliğinden ötürü burs başvurusu yapıyor. Burs başvurusu sonucunda karşılıksız olarak maddi yardım sağlanmaktadır. Yüksek lisans burs başvuru koşulları nelerdir? Kimler burs avantajından faydalanabilir? Başvuru nereden ve nasıl yapılıyor? Yüksek lisans başvurusu ve doktora programlarına dahil olacak öğrenciler için burs başvuru koşulları ve neler yapması gerekiyor.

 

KYK Yüksek lisans bursu nedir?

Kurum veya kuruluşların yeni üniversite adayları arasında başarılı ve maddi durumu yetersiz olan öğrenciler için karşılıksız verilen burstur. Burs dahilinde öğrenciler gerekli başvuru belgelerini toplayarak çeşitli burs olanağı sağlayan kurumlara başvuru yapabilir. Burs ile  kredi birbirinden ayrı tutulmalı. Çünkü verilen burs ödeme karşılığı beklenmiyor. Tüm başvurular toplanması ardından öğrencilerin ihtiyaç oranını belirlemek için izlenen yolda adayları ne bekliyor.

 

Yüksek lisans bursu kimleri kapsıyor?

Başarı elde etmiş fakat maddi sıkıntıları yüzünden endişelenen öğrenci adayları burs dahilinde olabilir.

Yüksek lisans bursundan yararlanamayacaklar?

  • Herhangi kurumdan öğrenim kredi ya da burs alan öğrenciler.
  • Öğretim kurumlarından birine kayıt tarihi itibari ile bir yıllık kaybı olan adaylar
  • C. asıllı olmayan yabancı uyruklu öğrenciler.
  • Polis akademisi ve askeri okul öğrencisi
  • Ek süre öğrenim görmüş ve görecek öğrenciler

Burs avantajından yönetmelik hükümlerine göre faydalanamayacak öğrencileri seçmektedir. Başvuruları internet ve bireysel yüz yüze görüşerek yapabilirsiniz. Tüm prosedürleri uygulayarak katılan aday sadece bir kereye mahsus imza atacaktır.  Daha önceden hukuksal ceza almış olanlar yararlanamaz. Aile bireylerinden birisi dahi ceza, hapis vb. sicil kaydına işleyen suçlar sayesinde alamaz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan yabancı uyruklu vatandaşlar burs alamaz.

 

Yüksel lisans burs başvurusu nasıl yapılır

KYK yüksek lisans burs başvurularınızı resmi web sitesi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Yapacağınız başvuru işlemlerinde istenilen bilgileri ve ardından isteyecekleri belgeleri eksiksiz olarak tamamlamalısınız. Aksi halde başvurularınız kabul edilmeyecek ve burs hakkı tanınmayacaktır. Başvurularınızı http://www.kyk.gov.tr  web sitesi üzerinden yapabilirsiniz. Yoğunluk olması durumunda siteye geç bağlanabilirsiniz. Biraz beklemeniz gerekebilir.

Daha fazla burslar hakkında bilgi almak için siteyi ziyaret edebilirsiniz.

https://www.ogrencikredi.com