Karmod’dan Özbekistan’da Prefabrik Sosyal Konut Projesi

Karmod’dan Özbekistan’da Prefabrik Sosyal Konut Projesi
22 Ekim 2020 16:53

Hızlı kurulumlu ekonomik sosyal konut üretiminde uzmanlığı ile bilinen Karmod Özbekistan’da prefabrik sosyal konut projesi gerçekleştirdi. Firma açıklamasına göre Karmod ülkenin başkenti Taşkent’te meydana gelen sel baskını sonrası evleri oturulamaz duruma gelen aileleri kısa sürede ev yapma adına Özbekistan hükümetinin talebi üzerine projenin gerçekleştirildiği vurgusu yapıldı. İlk etapta üç farklı model ve planda sosyal konut kurulumu gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada Özbekistan Devlet Başkanı Şevket Mirziyoyev’in katılımıyla düzenlenen törenle evlerin mağdur ailelere teslim edildiği ifade edildi.

 

Proje kapsamında her biri Karmod uzmanlığıyla tasarlanan tek katlı prefabrik sosyal konut modellerinden 123 metrekare Kardelen, 97 metrekare Şirince ve 28 metrekare Hobi markalı sosyal konut üretimi gerçekleştirildi. Bunlardan Kardelen ve Şirince modeli 3+1 kullanımda plana sahip olup 28 metrekare 1+0 Hobi ise daha çok doğa ve bahçe kullanımlarına özel en uygun fiyatlı ucuz prefabrik ev modeli olarak üretiliyor.

Karmod sosyal konutlar ayrıcalık katan tasarımları ve konfor katan kullanım ergonomisi ile modern tesislerde teknolojik hatta çok kısa sürelerde demonte olarak üretiliyor. Tek bir hatta aynı gün içerisinde onlarca konutun ön üretimi yapılıyor. Paket sistemle uluslararası nakliye standartlarında kurulum yerine kolayca sevk ediliyor. Kullanım yerinde kaynaksız vidalı geçmeli teknoloji üretiminin verdiği avantajlarla çık hızlı kurulum yapılarak teslim edilebiliyor.

Bu projedeki evlerin üretim ve sevkiyatı da aynı sistemle kısa sürede gerçekleştirildi. Kısa süreli çevrimiçi kurulum oryantasyon eğitimiyle Özbekistan’daki yerel ekiplerce evler bir kaç gün içerisinde kullanıma hazır hale getirildi. Sel baskınının yol açtığı hasarlar evleri kullanılamaz duruma gelen ailelere hızlı teslimatlı prefabrik sosyal konut mutluluk yaşattı.

Karmod üretimi prefabrik evlerde kullanılan malzemelerin tamamı Türkiye’den paketli olarak gönderiliyor. Kullanılacağı bölge veya ülkede başka malzemelere asla ihtiyaç duyulmuyor. Prefabrik yapı uzun ömürlü yapı güvenliğini sağlayan çelik metal taşıyıcı sistemler, özel panel levha arası yalıtımlı dolguya sahip duvar blokları, çatı altı çelik makasları ve üzeri örtü malzemeleri, elektrik tesisat malzemeleri ve aydınlatma armatürleri, atık ve temiz su tesisat malzemeleri ile lavabo, musluğa varana kadar armatürleri, PVC çift camlı pencereleri, iç oda kapıları ve ana çelik kapısı ile sosyal konutta ne kullanılıyorsa hepsi Türkiye’de hazırlanarak ihraç ediliyor.

Prefabrik sosyal konutla konut açığına en hızlı kalıcı çözüm

Çevreci malzeme kullanımıyla modern üretim hatlarında israf edilmeden tam malzeme kullanımıyla üretilen Karmod sosyal konut modelleri gelişmekte olan ülkelerin konut açığının kalıcı olarak kapatılması ve sel, deprem, yangın, heyelan, savaş gibi nedenlerle evsiz kalanlara hızlı sosyal konut hazırlanmasında en çok tercih gören markalar arasında yer alıyor.

Dünyada hızlı kurulumla öne çıkan sosyal konut projelerinin lider üreticisi

Karmod üretim ve kurulum hızıyla dünyada öne çıkan sosyal konutların üretimini gerçekleştiren sektöründeki lider marka konumunu sürdürüyor. 1986 yılından bugüne sektördeki deneyimi ve uzmanlığıyla ihracat gerçekleştirdiği ülke sayısı 120’ye yaklaşan Karmod, yakın dönemde Afrika ülkelerinden Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde dokuz yüz konuttan oluşan prefabrik sosyal konut projesini tamamladı. Proje kapsamında imal edilen 900 konutun üretimi sadece 90 gün içerisinde tamamlandı.

Mubuji-Mayi şehri ile başkent Kinşasa’da sosyal konut projesi kapsamında kurulum yapılan konutlar iki katlı ve tek katlı prefabrik ev modeliyle hazırlandı. Proje kapsamında 300 adeti çift katlı 4+1 plan diziliminde hazırlanan konutlar lüks toplu konut kullanım konforuna sahip. 600 adetlik 51 metrekare 2+1 kullanım planındaki sosyal konutlar ekonomik tercihlere özel hazırlandı. Toplu üretimli uzun ömürlü toplu konut tercihlerinde hazır ev yapı modeli en ucuz prefabrik ev fiyatıyla beraber konforu beklentisini de yaşamak isteyenlerin tercihi,

Firmanın tamamlanan projeler hanesinde Irak’ta inşa edilen tek seferde dünyada gerçekleştirilen en büyük metrajlı toplu konut projesi olarak notlara geçen Bağdat ve Kut şehirlerinde kurulan toplu konut projesi de yer alıyor. Bugün 10 binin üzerinde insanın aileleriyle beraber hayatını sürdürdüğü 1884 toplu konutluk devasa büyüklükteki sosyal konut projesi sadece 7 ay gibi kısa bir sürede tamamlandı. İki katlı bloklarda ikiz daireler şeklinde projelendirilen konut projesi büyüklüğü ile hala aşılabilmiş değil. Bu projede market, çok amaçlı dükkân gibi çok sayıda ticari iş yeriyle beraber belediye hizmet binası, spor salonu gibi sosyal alan donatıları da https://prefabrik.com tarafından inşa edildi.