Karın germe estetiği

Karın germe estetiği
24 Ocak 2017 13:20

Karın Germe Estetiği Nedir?

 

 

 

 
Normal kilosunda olan bir insanın karın kasları sık ve gergindir. Hareketsizlik ve sağlıksız bir beslenmeden kaynaklı aşırı kilo almış ve göbek bölgesinde yağlanma olan bir insanın göbeği sarkar. Karın kasları sıkı değil, gevşektir. Aşırı kilolu biri de fazla kilolarını verdiği zaman, göbeği yine sarkar. Tüm bunların önüne geçmek amacıyla karın germe estetiği yapılmaktadır.

 
Önce kişinin karın bölgesindeki (özellikle alt ve orta karın) fazla yağlar alınır. Sonrasında yağların uzaklaşması ile deforme olan deriye eski sıkılılığı geri kazandırılmaya çalışılır. Kilo verdikten sonra ya da direk olarak dümdüz ve sımsıkı bir karına sahip olmak istiyorsanız karın germe estetiği tam size göredir.

 
Herhangi bir şartı var mıdır?

 
Karın germe estetiğine uygun olup olmadığınız fiziksel muane ile anlaşılmaktadır. Eğer yakın bir zamanda hamile kalmayı düşünüyorsanız, doktor bu ameliyatı sonraya ertelemenizi isteyecektir. Onun dışında sigara kullanan bir bireyseniz, ameliyattan sonra vücudunuzun iyileşme sürecine kötü etki edeceği için doktorunuz sigarayı bırakmanızı isteyecektir. Karın gerdirme yaptırmaya karar verdiğiniz zaman birkaç ay öncesinden ağrı kesici içmeyi bırakmış olmanız gerekmektedir.

 
Karın Germe Estetiği Nasıl Yapılıyor?

 
Temiz bir hastane ortamında, alınacak olan yağ tabakasının büyüklüğüne bağlı olaraktan iki ile üç saat arasında ameliyat süresi değişmektedir. Cerrahlar genel anesteziyi tercih etmektedirler. Cerrahınızı kendiniz seçebiliyorsunuz. Bu alanda en uzman cerrahlar İsveç kliniklerinde görev yapmaktadırlar.

 
Ameliyat için psikolojik olarak hazır olduğunuzda iç çamaşırınız ile durmanız gerekmektedir. Sedyeye oturduğunuzda göbeğinizin 10 cm kadar aşağısında kalan bölgeyi de içine alacak şekilde bir yuvarlak çizilir. Burası fazla yağın depolandığı yerdir ve çıkarılması gerekmektedir. Ameliyat öncesi ve sonrası karın bölgenizin şekli aynı olmayacağı için cerrahların göbek deliğinizi transfer etmeye ihtiyaçları vardır.Bunda amaç çatlak ve deforme olmuş göbek deliğinin yerine sıkı bir göbek deliği koymaktır. Bunun içinde ikinci kez bir kesme işlemi gerçekleştirilir. Yağın fazla olması işlemin daha yavaş yapılmasına neden olacaktır. Ameliyattan sonra, göbek sıkılığına kavuşmuşken kişiye uygun korsenin giydirilmesi gerekmektedir. Bu korse karnın sıkılığını korumada faydalıdır. Karın gerdirme estetiği ile birlik yapılan yüz germe estetiğini yaptırmanızı öneririz.

 
Ameliyattan Sonra Ne Yapmalıyım?

 
Ameliyattan sonra kanamanın olmaması ve sıkılığın gitmemesi için, karna baskı yapan bir sargı olacaktır. Ameliyattan sonra derinin altına iki adet dren tüpü yerleştirilir ve bunlar kırk sekiz saate kadar durur. Bacaklar bükülü olduğunda karında fazla baskı oluşmaması için dizlere bir ya da iki tane yastık konulur. İlk üç dört gün kişi yürümekte zorlanacaktır ama sonrasında dik olarak yürüyebilecektir. Kişi bu süre içinde hastanede ameliyatı yapan cerrahının yanında dinlenmelidir ve bir sıkıntı olduğunda söylemelidir.