Karın germe ameliyatıyla ilgili bilmeniz gerekenler

Karın germe ameliyatıyla ilgili bilmeniz gerekenler
13 Ocak 2019 08:13

Estetik açıdan değerlendirildiğinde karın ve bel bölgesi bir bütün olarak değerlendirilmektedir. Karın ve bel bölgesinin güzel görünmesi vücut estetiğinin olmazsa olmazıdır. Karın bölgesinde oluşmuş olan bir takım problemler maalesef ki diyet ve sporla  düzelmemektedir. Bu noktada karın germe ameliyatı ile estetik bir karın ve bel bölgesine kavuşulur.

 

 

 

Karın germe  ameliyatının tıbbi ismiabdominoplastidir. Bu ameliyat karın bölgesinde çeşitli sebeplerden dolayı ortaya çıkan deri sarkması için uygulanmaktadır. Vücut hatlarının düzgün olmasına rağmen karın derisinin sarkık olması durumunda karın germe  yapılır. Bölgesel yağlanmaya bağlı vücut hatlarının güzel olmadığı ve karında deri fazlasının olması durumunda liposuctionla birlikte karın germe yapılarak bu durum düzeltilebilmektedir. Karın germe ameliyatı ile sağlanan düzeltme, ameliyat olan kişiyi estetik açıdan tatmin etmekte ve yaşam kalitesini arttırmaktadır.

 

Kimler Karın Germe Ameliyatına Başvurabilir?

Karın bölgesindeki deri sarkması kilo kaybı yaşayan kişilerde oldukça sık rastlanmaktadır.  Karın germe ameliyatı için sıklıkla başvuran iki hasta grubu vardır. Bunlardan ilki ciddi miktarda zayıflayan hastalardır. Bu hastalar genellikle tüp mide ameliyatları sonrası belirgin bir zayıflama sürecine girerler.   Zayıflarken karın derisinde sarkma oluşur. Bu sarkmayı  gidermenin tek yolu karın germe ameliyatıdır.  Diyetle zayıflayan kişilerde de karın derisinde sarkma meydana gelebilir.

  1. grup ise doğum yapan kadınlardır. Gebelik esnasında karın bölgesi büyür ve kilo alınır. Bu büyüme da karın kaslarında gevşemeye neden olur. Bu gevşeme kilodan bağımsız olarak karın bölgesinin şiş ve göbekli diye tabir edilen görünümüne neden olur. Gebelikten sonra karın derisinde sarkma ve çatlaklarda oluşur.Karın germe ameliyatı ile gevşeyen karın kasları sıkılaştırılarak adeta doğal bir korse oluşturulur. Bunun yanında sarkık deri alınır ve böylece çatlakların büyük kısmından kurtulunur. Aynı zamanda karın germe ameliyatı esnasında liposuction da yapılarak fazla yağlar alınmış olur.

Çoğunlukla karın germe ameliyatı fazla kiloları olan kişilerin kilo verme işlemini tamamladıktan sonra ortaya çıkan deformasyonları düzeltmek amacıyla yapılmaktadır. Ancak bazı durumlarda kişi belirli kiloya ulaştıktan sonra kilo verme işlemini hızlandırması ve motive olması amacıyla da karın germe ameliyatı yaptırabilmektedir.

 

Karın Germe Ameliyatı Sonrası

Karın germe ameliyatı esnasında uygulanan cerrahi işleme göre hastanede kalma süresi değişiklik gösterebilmektedir.  Bu süre genellikle 2 gündür. Ameliyat sonrası ilk birkaç gün karın bölgesinde  bir miktar gerginlik olur. Ayrıca ilk 2 gün  orta düzeyde ağrı hissi duyulması olasıdır. Doktor tarafından tavsiye edilen ağrı kesici ilaçlar ile ağrınınyatıştırılmasısağlanabilmektedir. Karın germe ameliyatı sırasında yerleştirilen drenler genellikle 3-5 gün arasında çıkartılmaktadır. Karın germe ameliyatında eriyen dikişler kullanılır ve estetik dikiş yapıldığı için alınacak dikiş yoktur. İz sezeryan izi gibi ya da biraz daha belirgin olacak şekilde kalır ve her zaman bikini içinde kalır. Ameliyat olan kişinin günlük yaşantısına  ve işe dönmesi genellikle 2 hafta kadar sürebilmektedir.

Karın Germe Ameliyatının Riskleri Var Mı?

Ehil bir plastik cerrahın yapmış olduğu karın germe ameliyatının sonucu başarılı olmaktadır. Operasyon iyi yapıldığı takdirde ameliyat olan kişi için sonuç çok tatmin edici olmaktadır. Her cerrahi müdahalede olduğu gibi karın germe ameliyatında birtakım riskler bulunmaktadır. Önemli olan ameliyat öncesinde gerekli tüm incelemelerin yapılması ve tüm risklerin doğru şekilde hesaplanmasıdır. Enfeksiyon ve kanama gibi komplikasyonlar nadir olarak görülebilir.  Seroma (su toplaması) daha sık görülen ancak çoğu zaman kendiliğinden düzelen bir durumdur. Yara iyileşmelerinde gecikme , dikiş açılması ve kötü yara iyileşmeleri de  nadiren olabilmektedir ancak  izle ilgili problemler skar revizyonu ile düzeltilebilir.Bunun  yanında derin ventrombozu gibi komplikasyonlar da çok nadiren görülebilir. Bütün bu riskler ve komplikasyonlar doğru planlama, bazı önlemler ve doktor hasta işbirliği ile çok düşük seviyelere indirilmektedir. Karın germe ameliyatı ve ameliyattan sonraki ilk günler belli zorluklar içerse de ameliyat sonucu son derece tatminkardır ve hasta memnuniyetinin en yüksek olduğu ameliyatlardandır.