KARIN GERME AMELİYATI İLE DÜZ ve SIKI BİR KARIN YAPISINA SAHİP OLUN

KARIN GERME AMELİYATI İLE DÜZ ve SIKI BİR KARIN YAPISINA SAHİP OLUN
3 Mart 2021 20:35

Kadınların en fazla rahatsızlık duydukları konulardan biri de vücut yapılarının bozulmasıdır. Orta yaş kadınlarda doğumdan ve kilo alıp vermeden kaynaklı karın sarkmaları, Karın Germe Estetiği ile kontrol altına alınabilir ve düzeltilebilir. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Leyla Arvas, karın germe operasyonu ile daha sıkı, daha gergin ve düz bir karın görüntüsü elde edildiğini belirtiyor ve karın germe estetiği yaptıran kadınların özgüvenlerinde yükselme görüldüğünü de sözlerine ekliyor.

Resim1

Neden Karın Germe Estetiği

Karın kaslarının vücudumuzda çok önemli fonksiyonları bulunur. Karın ön duvarı kemiklerle korunmadığı için karın kasları birbirinden farklı yönlerde uzanarak ve katmanlar oluşturarak karın duvarını güçlendirir. Gövdenin fleksiyonunu ve ekstansiyonunu sağlar. Ayrıca soluk alıp verme gibi temel işlevlerin gerçekleşmesinde yardımcıdır. Doğum olayında da önemli bir yere sahiptir.

Karın kasları ve bağ dokusu vücudun diğer bölgelerinden farklı ve daha hassas bir yapıda bulunur. Sağlıklı beslenmeye ve egzersiz yapılmasına dikkat edilmediği takdirde karın bağ dokularında sarkma meydana gelir. Bu sarkıklık ise kadında hoş olmayan görüntüye sebep olur.

Karın germe estetiği spor ve diyet uygulamalarından sonuç alamayan, karın bölgesindeki gevşemiş görüntüden rahatsız olan kişiler için en uygun seçenektir.

Karın Germe Estetiği Çeşitleri

Karın germe estetiğinde başlıca iki yöntem uygulanıyor. Bunlar Tam Karın Germe ve Mini Karın Germe estetikleri. Yapılan ön muayenede hangi estetik operasyonun yapılması gerektiğine ön muayeneden sonra hekim karar verir.

Tam Karın Germe Estetiğinde (Abdominoplasti) karın bölgesinde yüksek oranda sarkma ve gevşeme bulunan hastalara uygulanıyor. Bu hastalarda yağ dokusu fazlalığının yanı sıra, yere doğru fazla oranda sarkmış bir deri yapısı göze çarpıyor. Abdominoplasti olarak da adlandırdığımız bu estetik uygulamasında karındaki sezaryen izi bölgesi olarak tabir edilen bölgeden karnın iki yanına doğru uzunca bir kesi izi olur. Gevşek bir yapıda bulunan karın ön duvarının tamiri yapılır, kaslar birbirine yakınlaştırılır ve sağlam hale getirilir. Yerinde kayma meydana gelen göbek deliği ufak bir delikle orantılı bir şekilde yeniden oluşturulur.

Mini Karın Germe Estetiği ise (Mini Abdominoplasti) genellikle alt karın bölgesinde yağlanma ve sarkma olan hastalara uygulanıyor. Göbek deliğinin yerinin değişmesine gerek kalmayan ameliyatta kesi izi, tam karın germe ameliyatına oranla daha ufak oluyor. Alt karın bölgesinde bulunan yağ ve fazla deri vücut dışına alındıktan sonra üst ve alt bağ doku birbirine yakınlaştırılıyor.

Karın Germe Estetiğini en Fazla Tercih Eden Kitle

Kadınları birçoğu sarkık ve gevşemiş karın kaslarından rahatsız oluyorlar. Özellikle orta yaş grubunda bulunan kadınlar, karın germe operasyonunu daha çok tercih etmekteler. Bu yaş grubundaki kadınlar doğumdan kaynaklanan, ya da yıllar içinde sık kilo alıp vermekten dolayı oluşan sarkan karın yapılarını hem toplum içinde rahat etmek için hem de kendi özgüvenlerini yeniden kazanmak için tercih yaptırmayı tercih ediyorlar.

Resim2

Karın Germe Estetiği Sonrasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Hastaların karın germe estetiği sonrasında en fazla merak ettikleri soru da iyileşme süresinin ne kadar olduğu yönündedir. Karın germe estetiğinden sonra hastanede kalış süresi 1-3 gün arasında oluyor.

Operasyon sırasında fazla vücut sıvısının dışarı atılmasını sağlamak amacıyla dren kullanılır. Drenler yapılan estetik müdahale sonrasında 2-3 gün içinde çıkarılır. Operasyondan hemen sonra karın bölgesinde sarılı olan bandajlar bir hafta sonra çıkarılarak özel olarak üretilen karın korsesi kullanılır. Bu korsenin kullanımı şarttır ve doktorun belirteceği süre dahilinde takma mecburiyeti bulunur. Yapılan operasyonun şeklinin korunmasına yardım eden bu korseler vücutta biriken ödemin atılmasına da yardımcı olur.

Yapılan operasyonda izler çamaşır içinde kalır ve dışarıdan kesinlikle belli olmaz. Hastanın günlük hayatına dönmesi 10 günü bulabilir. Yapılan her iki karın germe operasyonu sonrasında oluşacak ağrılar ağrı kesicilerle yatıştırılabilir.

Karın Germe Estetiğinde Fiyatlar

Karın germe estetiği fiyatları yapılan işleme göre değişebilir. Sağlık Bakanlığından onaylı merkezlerin internet ve haber sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Leyla Arvas’ın yapacağı Karın Germe operasyonu ile düz ve sıkı bir karın yapısına kavuşmak için Quartz Poliklinik +90 212 241 46 24 nolu telefon numaramızı arayarak bizlere ulaşabilirsiniz.

Op.Dr.Leyla Arvas, Plastik Estetik Cerrahi

Web Site: https://www.drleylaarvas.com

Facebook  :drleylaarvas

Instagram :drleylaarvas

You Tube: drleylaarvas