Karın gerdirme hakkında bilinmesi gereken 6 şey

Karın gerdirme hakkında bilinmesi gereken 6 şey
15 Şubat 2019 12:57

Karın gerdirme en çok yapılan kozmetik işlemler arasında üçüncü sırada yer almaktadır.  Karındaki sarkma, gebelik, önemli kilo kaybı, genetik gibi nedenlerle olsa da fazla deriyi almak ve gevşek kasları sıkılaştırmak hem fiziksel hem de zihinsel sağlık açısından yarar sağlamaktadır. Eğer karın gerdirme işlemi yaptırmak istiyorsanız süreç hakkında bilmeniz gerekenleri bu yazıda okuyabilirsiniz:

 

 

Karın gerdirme, kilo vermeyi sağlamaz

 

Karın gerdirme, kilo kaybetme işleminden çok biçimlendirme operasyonu olarak görülmelidir. Karın gerdirme, karındaki çatlakları doğrudan ortadan kaldırmasa da karın derisi aşağı doğru çekildiği için çatlak izleri yer değiştirir, daha aşağı gider ya da fazla derinin bir parçası ise ortadan kalkma olasılığı vardır.

 

İlginizi çekebilir: Karın germe fiyatları nasıl belirlenir ?

 

Birkaç farklı yara türü bulunur

 

Yaranın boyutu ve yeri, size gereken karın estetiği türüne bağlıdır. Geleneksel karın gerdirme için yara bir kalçadan diğerine şeklinde açılır ve çoğu doktor için bunu bikini hattının altına gizlemek kolaydır. Göbek deliğinde de bir yara iziniz olacak çünkü gerçekten de işlem sırasında yeniden yerleştiriliyor.

 

Az miktarda deri alınması ve kasların sıkıştırılması gereken hastalarda mini karın germe işlemi bir seçenek olarak yer almaktadır. Mini karın gerdirme genellikle göbek deliği altında çok az sarkması olan hastalara uygulanır ve kesi C bölgesi yarasından biraz daha uzun bir iz bırakır.

 

Önemli kilo kaybı yaşayan ya da kilo kaybı operasyonu geçiren hastaların karın bölgesinde T şeklinde yara izi olması beklenir. Bu tür hastalarda yataya deri fazlalığı kadar dikey deride de fazlalık bulunur ve bu da karnın orta bölgesinden kesi yapılmasını gerektirir.

 

Cerrahınız liposuction önerirse korkmayın

 

Üst karındaki eri aşağı çekildiğinde kalçalarda doğal olmayan bir kalınlığa yol açıyor. En iyi sonucu almak için çoğu cerrah liposuction ya da yağdan yağ greftini tercih ediyor böylece bölgenin şekillendirilmesi daha kolay oluyor. Yine de liposuction karın gerdirmeden ayrı bir süreçtir ve size ilave maliyet, risk ve iyileşme süreci gibi durumlar getirecektir.

 

İlk hafta evde yardıma ihtiyacınız olacak

 

Çoğu karın gerdirme işleminde hasta işlemden hemen sonra eve gider ve bir hafta boyunca olmasa da ilk birkaç gün evde yardım edecek birilerinin olması gerekir. Ayrıca, ilk 4-6 hafta boyunca özellikle bakmaları gereken küçük çocukları olan anneler 450 gramdan daha ağır bir şey kaldırmamalı.

 

İlk birkaç gün dik duramayabilirsiniz

 

Karın kasları gerdirilip, fazla deri alındıktan ve kalan deri çekildikten sonra ilk birkaç gün dik duramayabilirsiniz. Vücudun böyle bükülmüş halde olması uykuyu da etkiler. Uyurken bacak arasına alınacak bir yastık ya da kanepede uyumak bir çözüm olabilir.

 

 

Psikolojik  ve tıbbi yararları

 

Karın gerdirmeden sonra giysilerinizin içinde daha rahat hissedeceksiniz. Artık istediğinizi giyecek ve giysilerinizle muhteşem görüneceksiniz.

 

Prosedür tıbbı yarar da sağlıyor Bazı çalışmalar karın gerdirme işleminin idrar kaçırmayı önlemede yardımcı olduğunu ve vücudun merkezinde güç ve dayanıklılığı artırdığını ileri sürmektedir.

 

 

Kaynak:

Este Aura | Estetik ve Plastik Cerrahi Merkezi

https://esteaura.com/