Karbonhidrat Tozu Nedir?

Karbonhidrat Tozu Nedir?
16 Ekim 2020 16:34

Karbonhidrat tozu Glikoz bileşiklerinden kilo ve hacim alımı için formüle edilmiş gıda takviyesi ürünlerdir. Karbonhidrat tozları protein, karbonhidratlar, yağ, vitaminler, mineraller, amino asitler ve çeşitli diğer takviyeleri içeren yüksek kalorili supplement ürünleridir.

 

 

Karbonhidrat Tozu uzun süreli yoğun ve dayanıklılık gerektiren sporları yapan sporcuların antrenmanda yaşadıkları yorgunluk hissinin gecikmesinde önemli bir katkı sağlamaktadır. Yüksek kalorili ürünler oldukları için enerji ve güç kaynağı olarak da görev yapmaktadırlar.

Enerji ve Güç vermesinin yanında kilo ve hacim alımı için diyet ve spor yapanlarında amaçlarına ulaşmasına yardımcı olabilecek formüle sahip ürünler olarak ön plana çıkmaktadır.

Karbonhidrat Tozu Ne İşe Yarar?

Karbonhidrat Tozu kişinin kullanım amacına göre değişmek üzere faydaları da değişir. Vücut Geliştirme sporu yapanların Bulk dönemi diye adlandırdıkları dönemde kilo ve hacimsel büyümede genelde karbonhidrat içeren ürünleri kullanarak amaçlarına ulaşmaktadır.

Normal günlük hayatında kilo ve hacimsel olarak zayıf olan ve kilo alımı isteyen tüketicilerde spor yapmasalar dahi hedeflerine ulaşmak için karbonhidrat içeren gıda takviyelerini tercih etmektedir. Tabii burada önemli olan günlük almanız gereken kalori miktarına göre ürünleri tercih edip doğru zamanlarda kullanmaktır.

Kısaca Karbonhidrat tozu kilo ve hacim alma ihtiyacı duyan kişilerin kilo ve hacim almasına yardımcı olabilecek sporcu gıdası takviye ürünleridir.

Karbonhidrat Tozu Kilo Aldırır mı?

Karbonhidrat Tozu yüksek kalori ihtiva etmesinden dolayı kilo aldırır diyebiliriz. Burada en önemli olan konu tercih edilecek ürünün içeriği ve kullanım şeklidir. Kullanıcı günlük hayatında tükettiği kalori miktarına göre ürünü kullanması ve kullanılan ürünün beslenmenin yerine geçmemesidir. Bu şartlar oluştuğuna yani normal beslenmesine devam ederken Karbonhidrat ürünlerini kullanırsa kilo alımı konusunda başarıya ulaşacaktır.

Karbonhidrat Tozu Ayda Kaç Kilo Aldırır?

Cevabı en çok araştırılan sorulardan bir tanesi de karbonhidrat tozu kilo aldırır mı? Evet doğru ürün, doğru dozaj, beslenme ve doğru zamanda kullanılırsa ürün kilo aldırır. Fakat haftada veya ayda ay da kaç kilo aldıracağı kişinin günlük yaşantısında tükettiği kalori ile doğru orantılı sonuçlar vermektedir. Karbonhidrat tozu kullanımı ile ayda hiç kilo almayanla, ayda 8-10 kg arasında kilo alımı sağlayanlar vardır. Kişinin anatomisi ve sağlık durumlar vb. konular kilo alımı ile direkt ilgilidir.

Karbonhidrat Tozu Kullanımı

Karbonhidrat ihtiva eden supplement ürünleri kişinin amacına göre kullanım şekilleri değişmektedir. Tüketici sporda enerji güç kazanımı amacı ile kullanıyorsa spor öncesi ve spor sonrası kullanabilir.

Kilo ve hacim alımı ile ilgili ürünleri kullananlar ise özellikle 3 ana öğünden sonra kullanımlarında başarılı olurlar. Kullanılan ürünün özelliklerine göre ölçek ve servis sayısını ayarlamak da önemlidir. Kilo alımı için günlük 1200-1500 kalori arasında kullanım genel olarak tavsiye edilmektedir.

En İyi Karbonhidrat Tozu Hangisi?

En iyi ürün her zaman olduğu gibi kullanıcını amacına göre seçilen üründür. Günümüzde kilo alımı için üretilen ürünler genelde %70 oranında karbonhidrat ve %15-20 arası protein Tozu içermektedir. Burada yine öne çıkan en önemli konulardan bir tanesi de karbonhidrat ve protein kaynaklarının ne olduğudur. Almak istediğiniz ürünün içeriğini araştırıp kendiniz için en uygunu hangisi ise size göre en iyi karbonhidrat tozu odur diyebiliriz.

Hangi Besinlerde Karbonhidrat Bulunur?

İçeriğinde karbonhidrat bulunan yiyecekleri araştırmaya kalksak önümüze oldukça uzun bir liste çıkacaktır. Çünkü nerdeyse günlük yaşantımızda tercih ettiğimiz besinlerin çoğunda karbonhidrat bulunmaktadır. Bunları arasında her kes tarafından bilinen ve ilk akla gelenleri sayacak olursak; mercimek, fasulye, mısır gevreği ve benzeri tahıllar ile tam tahıllı gıdaları listemizin üst sıralarına koyabiliriz. Ayrıca arpa, pirinç gibi benzeri ürünlerde karbonhidrat oranı oldukça yüksek besinlerdir.

Sebzeler arasında ise karbonhidrat ürünü yüksek olan besinler ise kayısı, patates, tatlı patates, muz, hurma, elma ve yaban mersini gibi gıdaları sayabiliriz.

Karbonhidrat Tozu Fiyat

Karbonhidrat tozu en ucuz nereden alabilirim? İlk akla gelen sorulardan birisidir. Tabii ki her kes en ucuz ürünü almak ister. Ama burada unutulmaması gereken ucuz ürün ararken Orijinal olmayan ürünü seçmemek gerekir. Günümüzde oldukça fazla sahte içeriğe ve markaya sahip ürünler var. Bu ürünler gerçek içeriğe sahip olmadıkları için fiyatları da oldukça uygun olmaktadır. Uygun fiyat tüketicinin de işine geldiği için oldukça fazla satılmaktadır.

Fakat düzgün ve kaliteli içeriği olmayan her ürün tüketici için hem hedeflerine ulaşma noktasında hem de sağlık noktasında ciddi zararlar vermektedir. Protein34 sporcu gıdaları olarak biz Dünya’da ve Ülkemizde kendini kanıtlamış markalarını özenle seçerek satışlarını yapmaktayız. Satışlarımızı protein34.com internet sitemizden üyelerimize özel hediye çekleri ve hediyeler ile gerçekleştirmeye gayret ediyoruz. Ürünlerin yanında verdiğimiz hediyeler, Eft ve Havalede %5 indirim ve ayrıca yapılan alışverişlerde %5 para puan avantajı ile uygun fiyatlara sahip olabilirsiniz.