Karayalçın’dan İstanbul özeleştirisi!

Karayalçın’dan İstanbul özeleştirisi!
6 Temmuz 2015 11:07

CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın İstanbul’daki oy kayıplarını masaya yatırdıklarını açıkladı.

 

 

7 Haziran seçimlerinde az da olsa oy kaybına uğrayan CHP’de özeleştiri süreci başladı. CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, 7 Haziran seçim sonuçlarını Ağustos ayı başında düzenleyecekleri yaklaşık 700 partilinin katılacağı danışma toplantısında tüm yönleri ile değerlendireceklerini söyledi.

 

 

Karayalçın, önümüzdeki ay yapacakları danışma toplantısında katılacaklara, milletvekili seçimlerine ilişkin tahlillerinin yanı sıra istatistiki veriler sunulacağını anlattı. DHA muhabirine parti tüzüğü uyarınca toplantıya 600-700 arası milletvekili, parti meclisi üyeleri, belediye başkanları, yöneticilerinin konuk çağrılacağını belirten CHP İl Başkanı Murat Karayalçın şöyle devam etti:

 

 

“Katılacak tüm isimlere il yönetiminin hazırlamış olduğu bir rapor sunulacak. Bu raporda tahliller ve o raporların dayanağı olan istatistiki veriler orada sunulacak. Danışma toplantısında seçim sonuçlarının değerlendirmenin Kasım ayında yapacağımız İstanbul İl Kongresi çalışmalarını kolaylaştıracağını düşünüyorum. Bizim için böyle bir zorunluluk var. İstanbul’da ne olduğu, neler yapıldığı, nelerin iyi, nelerin kötü gittiğinin tartışılması gerekiyor. Şu anda İstanbul İl Yönetim Kurulu olarak buna hazırlanıyoruz.”

 

 

OY ORANINDA NİSPİ AZALMA

 

 

Karayalçın, bir soru üzerine CHP’nin İstanbul’da aldığı oy oranında nispi bir azalma olduğunu ifade ederken, isim vermeden bunun HDP’e kayan oylardan kaynaklandığını ima etti. Karayalçın, “Genel olarak yaşadığımız olayı İstanbul’da da yaşıyoruz. Hatta İstanbul’da oy kaymalarının çok daha yoğun olduğu alanlar var onları gözlüyoruz ama istatistik olarak değerlendirmesini orada yapacağız” dedi.

(DHA)