Karayalçın’dan iktidara eleştiri!

Karayalçın’dan iktidara eleştiri!
30 Mart 2017 12:31

BAŞBAKAN eski yardımcılarından CHP’li Murat Karayalçın, “Yönettikleri devlet, 15 Temmuzda ‘Ne istediniz de vermedik’ dedikleri tarafından saldırıya uğradı. Bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı. Şimdi diyorlar ki ‘Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz.’ Devleti çökertmiş olanlar şimdi utanmadan devleti yeniden inşa edeceklerini söylüyor” dedi.

 

 

 
Antalya’da Muratpaşa Belediyesi Konferans Salonu’nda, ‘Sosyal Demokrasi ve Türkiye’mizin Geleceği’ konulu mini sempozyum düzenlendi. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın konuşmasıyla başlayan toplantıya, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Murat Karayalçın, eski Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz ile Ege Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden Prof Dr. Tanju Tosun konuşmacı olarak katıldı.

 

 

Murat Karayalçın toplantıda yaptığı konuşmada, Ak Parti’nin izlediği politikaları eleştirdi. Türkiye’nin Avrupa Birliği ülkeleri ile ilişkilerinin referandum için kurban edildiğini iddia eden Karayalçın, neredeyse tüm AB ülkeleriyle kavga edildiğini belirterek, “Aslında bunun müsebbibi bizim genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu. Çünkü genel başkanımız referandum stratejisinde kavga etmiyor. Çok ağır saldırı ve eleştirilere rağmen yanıt vermiyor. Ama onların kavga etmeye ihtiyacı var. Onlar kavga edecekleri birilerini bulmak zorundalar. Kılıçdaroğlu olmazsa Almanya olur. Hollanda olur. Kim olursa olsun, bir ‘öteki’ yaratacaklar. Bu yarattıkları ötekiyle kavgaya girecekler. Bunun sonucu Türkiye’nin AB’ye üyeliğini etkiler mi etkilemez mi umurlarında değil. Yeterki bu 16 Nisan referandumu geçsin” dedi.

 

 

 

AK Parti döneminde devletin adeta çökertildiğini iddia eden Karayalçın, “Bu yönettikleri devlet 15 Temmuzda ‘ne istediniz de vermedik’ dedikleri tarafından saldırıya uğradı. Bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı. Şimdi diyorlar ki ‘Kabul edin. Türkiye Cumhuriyeti devletini sıfırdan başlayarak yeniden inşa edeceğiz.’ Devleti çökertmiş olanlar şimdi sıkılmadan utanmadan devleti yeniden inşa edeceklerini söylüyor. 16 Nisan referandumunda hep birlikte hayır diyelim” diye konuştu.

 

 

Karayalçın, Türkiye’de CHP’nin yönetim sorunu değil yapısal sorunu olduğunu söyledi. Bunun sadece CHP’nin değil diğer partilerin de sorunu olduğunu anlatan Karayalçın, “CHP’nin tüm parti örgütleri yeniden yapılandırılmalı. Türkiye’nin siyasi partiler yasası devlet tipi bir örgütlenmeyi getirmiştir. Dikine hiyerarşik devlet tipi diye tanımlayacağımız bir siyasi parti örgütlenmesi hem sağ, hem de sol partiler için öngörülmüştür. Ben bu devlet tipi, dikine hiyerarşik örgütlenmeyi bırakıp CHP’nin toplum kesimlerine dayalı halk tipi bir örgütlenmeye geçmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi. Karayalçın, rejim değişikliği olan ülkelerde emekli maaşlarının kaldırıldığı, böyle birşeyin Türkiye’de olup olmayacağına ilişkin soruya ise “Aman ha dikkat edin, ne olur ne olmaz. Bunlar herşeyi yapar” karşılığını verdi. Karayalçın, 16 Nisan’da herkesi oy kullandığı sandığa sahip çıkması çağrısında da bulundu.

 
Mustafa KOZAK/ANTALYA, (DHA)