Karayalçın: İstifa edenlerin bazı taleplerinin olabilirliği yok!

Karayalçın: İstifa edenlerin bazı taleplerinin olabilirliği yok!
5 Şubat 2021 09:10

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Karabük milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ve CHP Yalova Milletvekili Özcan Özel parti politikalarını eleştirerek CHP’den istifa ettiğini açıkladı.

 

 

Üç isim, CHP yönetimine yazdıkları sert bir mektupla uyarılarda bulunmuşlardı.

Mektupta “2020 kurultayı, bu marjinal 2. Cumhuriyetçi unsurların oyun alanı haline getirilmiş, 29 Ekim ruhu 10 Aralık zihniyetinin hedefi olmuştur” ifadeleri kullanılmıştı.

 

 

Milliyet yazarı Tunca Bengin’e konuşan Murat  Karayalçın, “Tabii gidenlerin bazı taleplerinin olabilirliği yok. ‘İstanbul İl Başkanı görevden alınsın’, böyle bir şey olamaz. Yani seçimle gelmiş birisinin görevden alınmasının talep edilmesi siyasi olarak kabul edilebilir bir şey olamaz. 10 Aralık Hareketi’nin mensuplarının tasfiyesi anlamına gelecek talepler kabul edilemez. Evet, 10 Aralık ayrı bir siyasi hareketlilik olarak ortaya çıktı ama tüm mensuplarıyla CHP’nin içinde olan bir siyasi topluluktu. Zaten arkadaşlar da bunun devam etmediğini söylüyorlar. Şimdi ne olacak? O harekete katılmış olanlar CHP’de şu ya da bu kademede yöneticilik yapıyorlarsa onların bir anlamda tasfiyesini istemek kabul edilebilir bir şey değil.” ifadelerini kullandı.

 
Karayalçın 10 Aralıkçıların önde gelen isimlerinden CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na da sahip çıkarak, CHP’de Atatürk karşıtı bir ismin olmadığını öne sürdü:

 

 

“Ama tabii giden arkadaşlarımızın da taleplerinin kabul edilebilirliğine bakmaları gerekiyor. 10 Aralık Hareketi için, İstanbul İl Başkanlığı için eleştirirsiniz ama bu sizi istifa noktasına taşımamalı, karalama noktasına da taşımamalı. CHP’deki insanlar birbirlerinin Atatürkçülüğünü, devrim ve ilkelerine bağlılığını ya da sol düşünceye olan bağlılıklarını sorgulayamazlar. Olsa olsa gereğini yeterince yerine getirmedi tartışmasını yapabilirler. CHP’de Atatürkçü olmayan birisi olmaz, yoktur. Daha önce de söylemiştim: CHP’li olmak Atatürkçülüğün başka bir ismidir.”