Karayalçın: Hepimiz İnce’ye yardımcı olmalıyız

Karayalçın: Hepimiz İnce’ye yardımcı olmalıyız
27 Haziran 2018 11:00

RS FM’de yayınlanan Yavuz Oğhan’dan Bidebunudinle programına konuk olan Murat Karayalçın, bir sonraki seçim için İnce’nin aday olacağına ilişkin öngörüde bulunarak, “Daha beş yıl var denilebilir ama hiçbir önemi yok. Bu beş yılı Muharrem beyin en iyi şekilde değerlendireceğini düşünüyorum. Hepimiz ona yardımcı olmalıyız” dedi.

 

 

‘Kitlelerle yeni bağlar kurmak gerekiyor’

 
Karayalçın, “CHP’nin Muharrem İnce’yle devam edeceği izlenimi ediniliyor, ne düşünüyorsunuz” sorusuna şu yanıtı verdi: “Ben de o düşünceyle sözlerimi aktardım. Bana göre ihtiyaç şu: CHP’nin örgütlenme tasarımının ivedilikle değiştirilmesi gerekiyor. Temel sorun olarak bunu görüyorum. Biz bu örgütlenme tasarımıyla, medyanın bu kadar denetlendiği bir ortamda kitlelere ulaşamıyoruz. Seçimlerin kaybededilmesinin altında yatan neden de budur. Kitlelerle yeni bağlar kurmak gerekiyor ama bu örgütlenme yapısıyla biz o bağları kuramayız.”

 

Olağanüstü kurultay talepleri

 
Karayalçın, kurultay talebiyle ilgili de şunları söyledi: “Türkiye’de bir rejim değişikliği var. Ne olduğunu yeterince tartışmadık. CHP de, yeni devlet yapısıyla ilgili görüşlerini yeterince ortaya koymadı. Bununla ilgili bir rapor hazırlanmalı. İllerde, bölgelerde bu rapor üzerinden tartışılmalı. Sonra da bir kurultay yapılır. Oradan hareketle ne yapılacağı ortaya konur. Sosyal medyadaki talepler üzerinden ya da anlık değerlendirmeler yerine çok ciddi ve kalıcı bir çalışma yapılabilir” dedi.

 

 

1 Ekim’den itibaren yerel seçim sürecine girileceğini hatırlatan deneyimli siyasetçi, o tarihe kadar herkesin düşüncesinin dile getirilip tartışılması gerektiğini ifade etti.