Karantinada Oyun Endüstrisi Büyüyor!

Karantinada Oyun Endüstrisi Büyüyor!
11 Nisan 2020 20:50

15 yıldır oyun sektöründe yer alan Kopazar, yetkilisi Salih Yüksek  ile yapılan araştırmalar çerçevesinde Covid-19 salgınında en çok iş yapan sektörün online oyun sektörü olduğuna dair araştırmalar yapıldı. İncelemeler sonucunda karantina döneminde insanların zaman geçirmek için global anlamda PC ve Mobil oyunlara yöneldiği görülüyor. Bu dönemde yapılması gereken en önemli unsurlardan biri umutsuzluğa düşmemek olduğu için oyun oynamak psikolojik olarak da rahatlatıyor.

Online Oyunlarda Yeni Bir Dönem Başlıyor!

Dünya tarihinde teknolojinin sanayi ve endüstri alanında bu kadar çok kullanıldığı bir dönem olmadığı gibi insanların teknolojiyle bu kadar içli dışlı olduğu başka bir dönemde henüz bulunmuyordu. Ancak 2000’li yılların başında gelişen PC ve telefon sektöründe en çok iletişim ve sosyalleşmek için kullanılan alanın tanışma uygulamaları aynı zamanda oyunlar olmaya başlamıştır. Şu an yaşanan salgından kaynaklı insanların oynadığı mobil ve online oyunlar da oyun endüstrisinde bir devrim niteliği taşıyor. Özellikle Knight online oyunu gibi rol oyunlarında büyük bir artış gözleniyor.

Online Oyunlar Bağımlılığa Neden Oluyor Mu?

Yaşamımızın bir parçası olan online oyunlar, artık eskisi kadar korkulan ya da uzak durulması gereken bir alan olarak değil, tam aksine Covid-19 salgını döneminde evde geçen süreçte insanların oyalanmasını sağlayan bir alana dönüşüyor. Psikolojik olarak da insanlara iyi gelen oyunlar arasında Knight online item satışlarıyla hedefe ulaşmak isteyenlerin ne kadar fazla olduğu görülebiliyor. Evde kalmak kadar, evdeyken oyalanmak ve kafa dağıtmakta bir o kadar önemli. Bunun için bu zor günlerde dünya mobil ve online oyunlar ile bir yaşam mücadelesi veriyor bile denilebilir.

Online Oyunlarda Premium Satışında Artış!

Rol oyunları sevenler için düzenlenmiş olan Knight online Premium, son zamanlarda satışı yükselen diğer alanlardan biri. Rahat ve konforlu bir şekilde oyun oynamak için mükemmel olan Premium özellikleri de Kopazar.com üzerinden alabileceğiniz gibi aynı zamanda diğer oyun seçeneklerine de bakabilirsiniz. Global alanda en çok tercih edilen Knight oyunu herkesin severek oynadığı oyunlar arasında yer alıyor.