'Karanfilli eylem'e New York'tan uluslararası destek

'Karanfilli eylem'e New York'tan uluslararası destek
23 Haziran 2013 09:26

Gezi Parkı protestolarında hayatını kaybedenleri anmak için karanfillerle Taksim Meydanı’nda toplanan eylemcilere New York’tan uluslararası destek, polis müdahalesine ise tepki geldi.

İstanbul’da Gezi Parkı protestolarında hayatını kaybedenleri anmak için karanfillerle Taksim Meydanı’nda toplanan eylemcilere, polisin gaz bombası, basınçlı su ve coplarla müdahale etmesi New York’ta, Türkler Amerikalılar, Meksikalılar, Brezilyalılar ve Yunanlar tarafından protesto edildi.

Ellerinde bayraklarla, Zuccotti Park’ta bir araya gelen grup, ‘Halkız, birliğiz, yenilmeyeceğiz’, ‘Bu daha başlangıç, direnmeye devam’, ‘Sessiz kalmak şiddete ortak olmaktır’ diye sloganlar attı.

DHA’ya konuşan Mey Vural adlı Türk kızı, ‘Bu Gezi ile başladı ama hiçbir zaman bir ağaç için değildi, bu insanlık içindi ve dünya ayağa kalktı. Herkes her yerde aynı şeyleri yaşıyor ve dünya değişmekte. Böyle devam edemez, etmeyecek. Buradaki gördüğünüz protesto da bunun bir göstergesi. Biz annelerimiz, babalarımız, kardeşlerimiz, çocuklar için mücadele veriyoruz. Bu dayanışma herkesin dayanışması’ diye konuştu. New York’ta yaşayan mey Vural, ‘Ne istiyorsunuz’ sorusuna verdiği yanıtta da, ‘Çok kolay, özgürlük, insan hakları, sivil özgürlüklerimizi istiyoruz. Çok kolay şeyler bunlar, zor değil. Ama egolar bazen bunların önüne çıkıyor. Önemli olan şey haklarımız için kalkıp durmak. Bizi parayla hiç kimse atın alamaz. Bizim ruhumuz ve kalbimiz, bundan çok daha güçlü’ dedi.