Karamollaoğlu ittifak için iki partiye göz kırptı!

Karamollaoğlu ittifak için iki partiye göz kırptı!
17 Eylül 2020 12:47

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Ali Babacan’ın lideri olduğu DEVA Partisi ve Ahmet Davutoğlu’nun genel başkanı olduğu Gelecek Partisi ile ittifak yapmaya yeşil ışık yaktı.

 

 

Halk TV’de Şirin Payzın’ın sorularını yanıtlayan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, önümüzdeki bir yıl içinde yeni bir seçim beklemediğini belirtirken, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün adaylığına ilişkin “Abdullah Bey, şahsiyetini muhafaza etti. AK Parti’nin kendilerinden korkması bu açıdan normal. Tabanda bir karşılık bulacak mı, bunlar etüt edilir. Seçim sathı mahalline girdiğimizde bunlara bakılır” şeklinde konuştu.

 

Karamollaoğlu’nun Şirin Payzın’ın sorularına verdiği yanıtlar şöyle:

 

Soru: İslam şu anda kullanılıyor mu siyaseten sizce?

Bizim endişemiz o. Ben o yüzden çok açık olarak dedim ki, İslamın şekli değil özüdür esas olan ve biz hiçbir zaman İslamı şahsi bir menfaatimiz için kullanmayız. Kimseye inancı yönünden bu tarz bir saldırıyı doğru bulmayız. Toplumda son zamanlarda bu tarzdaki tabirlerin kullanılması beni üzüyor ve endişelendiriyor. Yani tasavvufi tabirlerin siyaset sahnede fazla kullanılması İslamcılık noktasına bizi götürebilir. Bu tip laflar edenler tasavvufun ne olduğunu bilmeyen insanlardır.

 

Soru: Sizce hükümet İslamcı mı?

Şunu ifade edeyim, benim bazı tabirlerimi garipsediler. Şu an bir insanın karnı açsa o insanı doyurmanız gerekir. O insana önce namazını kıl sonra sana yardım ederim gibi bir mantıkla yaklaşırsanız, o insan sizden de İslam’dan da uzaklaşır. Bu mantık doğru bir mantık olmaz. Siz insanın önce maddi ihtiyaçlarını herhangi bir şey beklemeden karşılamalısınız. Onu karşıladığınızda insanların gönlü size ısınır. Ama siz ona rüşvet gibi ortaya korsanız, bu sefer o adam sahte bir müslüman olur ve İslam’dan uzaklaşır. İslam liyakatı en önde tutar.

 

Soru: Millet İttifakı’nın neresinde duruyorsunuz? Yeni ittifaklar mı geliyor? Üçüncü bir ittifak mümkün mü?

Elbette mümkün, teorik olarak. Fiiliyatta mümkün mü oturup konuşulması gerekir. Neticesinde bu sandığa nasıl yansıyacak? Doğru bildiklerimizi söylersek karşımızda bulunanlar ondan bir pay çıkarırlar ve biz belli bir noktada buluşuruz. Türkiye’nin sıkıntısı nerede buluşacağımızı bilememekte. DEVA, Saadet ve Gelecek ittifakı ihtimal içindedir. Üçüncü ittifak teoride olur, fiiliyatta olur mu zaman gösterecek.

 

Soru: Devlet Bahçeli’nin TTB’nin kapatılması çağrısı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ne diyeceğimi bilemiyorum. Neden kapatılsın? TTB kim Tabiplerin temsilcisi. Bu, parlamentoda farklı fikirler var, kapatıp kendimiz bir parlamento belirleyelim, demeye benziyor.Tabipler birleşiyor kendi temsilcilerini seçiyor. Baroları da kapat, TTB’yi de kapat; bu despotluk olur.