Karakola 2 ton bombayla intihar saldırısı: 2 şehit, 24 yaralı

Karakola 2 ton bombayla intihar saldırısı: 2 şehit, 24 yaralı
2 Ağustos 2015 15:10

Terör örgütü PKK, Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesine bağlı Karabulak Jandarma Komutanlığına 2 ton bomba yüklü traktörle intihar saldırısı düzenledi, 2 güvenlik görevlisi şehit oldu, 24 görevli de yaralandı.

 
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Doğubayazıt’a 15 kilometre uzaklıkta Iğdır karayolu kenarında bulunan Karabulak Jandarma karakol binasına bu gün saat 03.00’te 2 ton bomba yüklü traktörle yapılan intihar saldırısı düzenlendi. Saldırıda 2 güvenlik görevlisi şehit oldu, 24 güvenlik görevlisi de yaralandı. Yaralananlar ambulanslarla Doğubayazıt Devlet Hastanesine kaldırıldı. PKK’lılar, takviye kuvvet ile sağlık ekiplerinin karakola ulaşmasını engellemek için de karayoluna pusu kurdu.

 
VALİLİK AÇIKLADI

 
Olayın ardından Ağrı Valiliği basına yaptıgı açıklamada, “2 Ağustos 2015 günü saat 03.00 sıralarında İlimiz Doğubayazıt İlçesine 15 kilometre mesafede bulunan, Iğdır yolu üzerindeki Karabulak Jandarma Karakoluna terör örgütü PKK mensupları tarafından 2 ton bomba yüklü traktörle yapılan intihar saldırısında 2 güvenlik görevlimiz şehit olmuş, 24 güvenlik görevlimiz de yaralanmıştır. Kamuoyuna duyurulur” dedi.

 
Yusuf İBA – Asef ULAŞ / DOĞUBAYAZIT, (Ağrı), (DHA) –