Karaciğer yağlanmasına bitkisel destek

Karaciğer yağlanmasına bitkisel destek
27 Mart 2018 10:02

Değerli okuyucularımız, Karaciğer yağlanması tedavisi ve Libya Çerkez ekmeği tarifini sizlerle paylaşacağız.

 

 

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

 

Yıl 2006- 20-29 Ocak Libya-Trablus: Başkent Trablus’un batısında ki köylerde Türklerin ikamettiğini öğrendim ve ziyaretlerine gittim. Ziyaret öğle namazına yakındı. Öyle namazını camide kılıp çıktıktan sonra çantamdaki Türk Bayrağı çıkartması dikkatleri çekmiş ve hemen yanıma geldiler. Bana sen Türk’müsün diye sordular? Evet ben Türküm, Türkiyeden geldim. Libya’ya ne için geldiğimi sorarak, beni evlerine davet ettiler. Evde yemek yedik, mahalli sıcak ve soğuk içecekler içip yemek duası yapıp sofradan kaltık.

 

 

Beni misafir eden o köyde ikamet eden Türk asıllı olanların, atalarının Kafkas Türklerinden olup, kimisi Finike, kimisi de Lübnan’dan 1836 yılında Libya’ya göç etmişler. Libya da Türk asıllı olanlar, özellikle narenciye ve Zeytincilik çok yaparak geçinirler. Köy halkı, çok iyi Türkçe konuşuyordu. 78 yaşında ki Semih Sani amca’nin evinde ki bir sohbette, narenciyegillerin (Portakal-limon-greyfurt-mandalina) ve Zeytinyağı’nın faydalarını ve karaciğeri doğal yollarla tedavi etmek konusunda sohbete başladılar, sohbetlerde not alarak bilgiler edindim. Edindiğim bilgileri siz değerli okuyucularımızla da paylaşacağız.

 

 

Kim ne kadar Müslüman ve Vatansever görünse de eğer ki, soyu bozuksa illa ki aslına rücuu edecektir. Kim ne kadar ahlaksız olursa olsun, illa ki aslına rücuu edip, Allah’ın emirlerine itaat edecek ve kalbinde taşıdığı Vatan severlik inancı ile, çıkarcı Vatan hainlerine fırsat ve taviz vermeyecektir. Herkes aslına rücuu eder. Libya vatandaşı Türk asıllı soydaşlarımızın, Anavatan topraklarından gelen misafire karşı gösterdikleri ilgi ve şefkat bir örnektir. Bu konuda, Şanlıurfal’lı Abdulkadir Gakkoş diyor ki: ”Türk her yerde Türk’tür.” ne kadar isabetli bir özdeyiş. Türk’ün Türkten başka dostu yoktur.

 

 

Değerli okuyucularımız,
Kimyasal ilaç kullanmasını azaltarak, Karaciğer yağlanmasından kurtulmanın bitkisel destekli çareleri:

 

 

Karaciğerin tabiatı sıcak olduğu için, tabiatı soğuk yiyecekler tüketmelidir. Örneğin: Muz’un tabiatı soğuktur, karaciğer de sıcaktır, muz tüketildiği zaman karaciğerde dengeyi sağlar ve tedavi daha da kolaylaşır.
Akciğerin tabiatı soğuktur. Akciğer için, özellikle tabiatı sıcak olan ve başta zencefil ve benzeri gibi tabiatı sıcak bitkiler tüketmelidir ki, denge sağlanıp tedavi kolaylaşsın.

 

 

1- Sabah kahvaltısı mevsimsel sebze ve meyve sularını tercih ediniz.
2- Yoğurt suyu ve peynir altı suyundan günde üç su bardağı içilmelidir.

 
NOT: Bahar mevsiminde süt boldur, onun içindir ki, bir gün yoğurt, bir gün peynir altı suyu içilmeyi alışkanlık haline getirmeliyiz.
3- Katı meyve sıkacağında havuç, elma, kök kereviz, turp ve patates sıkılıp, mevsimsel meyve ve sebzeleri mutfak robotu veya blenderde çırpıp taze taze içilmelidir.

 
NOT: Hazırladığınız meyve ve sebze sularını 30 dakika içerisinde tüketmelisiniz. Bekledikçe Vitamin, mineral ve besin değerlerini kaybeder.

 
4- Salatalık (Hıyar)’ın suyu da çok faydalıdır. Hem karaciğer hem de prostat’ın en doğal ilacıdır. Salatalığı da diğer meyve sularının içine atıp mutfak robotunda çırparak için. Hem tedavi eder, lif oranı zengin olduğu için hem de tok tutup, fazla yemek yemenizi önler.
5- Hayvansal ürünler, yağlı peynir ve hazır gıdalar kesinlikle tüketilmeyip, dikkat edilmelidir!
6- Sabah kahvaltıdan 30 dakika önce yarım çay bardağı sızma Zeytinyağına bir limon suyunu ilave ederek, bir su bardağı içilmelidir.

 
NOT: Kullanacağınız Zeytinyağı, teneke veya cam ambalajda olmalıdır. Kesinlikle pet veya plastik ambalajda olmamalıdır. Ayrıca satın alacağınız zeytinyağı’nın markasına değil %100 Türk sermayesi (Milli sermaye) olmasına dikkat edin!
7- Sabah akşam birer su bardağı taze nane çayı içilmelidir.

 
NOT: Nane çayını demleyerek içilmelidir. Kesinlikle kaynatılmamalıdır.
8- 30 Gün boyunca her gün taze bir (Çiğ) Enginar’ı limon suyuna batırarak yemelidir. Bu uygulamaya doktorunuz da, siz de hayret edeceksiniz.
9- Bahar da sinirliot (Plantago Major) sezonunu kaçırmayın. 5-6 adet sinirliot yaprağını cam su bardağına koyun ve üzerini aynı ikiz su bardağı ile kapatıp 15 dakika demleyip, balla tadlandırıp, aç karnına günde üç su bardağı içilir. Ayrıca sinirliotu çiğ olarak salatalarda ve çorba da yapılıp içilir. 10 Gün devam edilip beş gün ara verildikten sonra, ikinci seansa devam edilir.
10- Karaciğer yağlanmasını tedavi etmek için, kekik, mersin ve biberiye (Rosmarinus officinalis) yağı sabah aç karnına ve yatağa girmeden önce 7-10 daamla arası direk ağıza damlatıp üzerine bir Türk kahvesi fincanı su içilir.
11- Karaciğerinizin daha güçlü olması için, bahar mevsiminde bol olması münasebetiyle, taze fasulye, bakla ve bezeye eşit miktarda sıkılıp, aç karnına sabah, öyle ve yatarken bir çay bardağı içilir. Bu işleme 7 gün devam edilip, 5 gün ara verildikten sonra ikinci seansa devam edilir. 3 seans yapılmalıdır.
12- Zerdeçal, 10 gram zerdeçal kaynamakta olan bir su bardağı suya atılıp 90 saniye kaynadıktan sonra, aç karnına günde üç su bardağı içiliriçilir.
13- Kekik karaciğer için çok faydalıdır. Kekik taze ve çiğ olarak, salatalarda veya taze sıkılmış mevsimsel meyvesuyu ile içilirse, özellikle sabah kahvaltısında yenirse daha faydalı olur.

 

 

NOT: Bilgiler, destek amaçlıdır. İnsan tabiatına göre etkinliği değişebilir. Aile doktorunuzun görüş ve önerilerini alarak kullanmanız daha faydalı olur.

Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) Hadis-i Şeriflerinde, ”İlaç yerine iradenizi kuvvetlendirin” buyuruyorlar.

NOT: Karaciğer yağlanması ve diğer sorunu olanlar, kesinlikle sigara ve içki kullanmamalıdırlar

 

 

LİBYA ÇERKEZ EKMEĞİ TARİFİ

 
MALZEME: 1- İki kilo kabarmış tam buğday mayalı hamuru, 2- 200 gram sakız kabak, 3- 70 gram taze Zencefil rendesi, 4- 6o gram mısır veya bakla unu evde de yapabilirsiniz, 5- 100-120- gram çekirdeği çıkarılmış zar şeklinde doğranmış yeşil Zeytin, 6- 150 gram haşlanmış patates, 7- Bir Türk kahvesi fincanı sızma Zeytinyağı, 8- Yarımşar demet nane ve maydanoz, 9- İki adet tepsi.
NOT: İsteğe bağlı acı kırmızı toz biberde kullanabilirsiniz.

HAZIRLANIŞI: Kabak nazik ve organik ise kabuğunu soymaya gerek yok. Taze Zencefil, maydanoz, nane ve kabaklar mutfak robotuna atılır püre haline getirilip bakla-mısıır ununu kabarmış tam buğday hamuruna ilave ederek iyice yoğrularak 10 dakika dinlendirilir, tepsilerin altı Zeytinyağı ile iyice sıvanır veya yağlı kağıtta kullanabilirsiniz. Hazırlanan hamura ayıklanmış yeşil Zeytinler karıştırılıp hamuru tepsilere yerleştirip fırına sürün. Fırını ara sıra kontrol ederek ekmeğin yanmamasına dikkat ediniz!
NOT: Bu ekmeği, misafir geldiği zaman, özellikle Pzar günleri sabah kahvaltısında yapmanız daha zevkli olur.

Pişen ekmeği fırından çıkardıktan sonra, arzunuza göre tereyağı, yöresel peynir veya evde hazırladığınız soslar ilave ederek sıcak sıcak servis yapabilirsiniz. İçecek olarak da, taze sıkılmış narenciye suyu veya diğer mevsimsel meyve suyu olabilir. Afiyet olsun.

Cümle Vatan şehit olanlarini, T.C.’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ve değeğerli okuyucularımızın atalarını Rahmetle, Gazileri minnetle anar. Hasta ve yaralılara acil şifalar dileriz.

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun