Karaciğer Yağlanması tedavisi

Karaciğer Yağlanması tedavisi
10 Ağustos 2014 13:41

Değerli okuyucularımı! Sohbetimizin konusu, karaciğer yağlanması tedavisi ve Libya Çerkez ekmeği tarifi hakkında olacaktır.

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

Yıl 2006-Ocak Libya-Trablus: Başkent Trablus’un batısında ki köylere atalarının Kafkas Türklerinden olup, Finike ve Lübnan’dan 1836 yılında buraya göç etmişler. Libya da Türk asıllı olan köylerde narenciye ve Zeytincilik çok yaygındır. Geçimlerini Zeytincilik başta olmak üzere, kısmen de narenciyecilik yapan köy halkı, iyi derecede Türkçe konuşan 78 yaşında ki Semih Sani Emmi’nin evinde ki bir sohbette, Zeytinyağı’nın faydaları ve karaciğeri doğal yollarla tedavi etme sohbetinde edindiğim bilgileri, siz değerli okuyucularımızla da paylaşmak nasip oldu.

 

Abdulkadir Gakkoş’un dediği gibi, gerçekten de Türk her yerde Türk’tür.

 

Kimyasal ilaç kullanmadan, Karaciğer yağlanmasından kurtulmanın çareleri:

 

1- Sabah kahvaltısı mevsimsel sebze ve meyve suları ile yapılmalıdır. Sofradan kalkınca 30-40 dakika sonra çay içilebilir.

2- Yoğurt suyu ve peynir altı suyundan günde üç su bardağı içilmelidir. NOT: bir gün yoğurt, bir gün peynir altı suyu içilmelidir.

3- Katı meyve sıkacağında havuç, elma, kök kereviz, turp ve patates sıkılıp, mevsimsel meyve ve sebzeleri mutfak robotu veya blenderde çırpıp taze taze içilmelidir. NOT: Hazırladığınız meyve ve sebze sularını 30 dakika içerisinde tüketmelisiniz. Bekledikçe Vitamin, mineral ve besin değerlerini kaybeder.

4- Salatalık (Hıyar)’ın suyu da çok faydalıdır. Hem karaciğer hem de prostat’ın en doğal ilacıdır. Salatalığı da diğer meyve sularının içine atıp çırparak için. Hem tedavi eder hem de tok tutup fazla yemek yemenizi önler.

5- Hayvansal ürünler, yağlı peynir ve hazır gıdalar kesinlikle tüketilmeyip, dikkat edilmelidir!

6- Sabah kahvaltıdan 30 dakika önce yarım çay bardağı Zeytinyağına bir limon suyunu ilave ederek, bir su bardağı içilecektir. NOT: Kullanacağınız Zeytinyağı, teneke veya cam ambalajda olmalıdır. Kesinlikle pet veya plastik ambalajda olmamalıdır.

7- Sabah akşam birer su bardağı taze nane çayı içilmelidir. NOT: Nane çayını demleyerek içilmelidir. Kesinlikle kaynatılmamalıdır.

8- 30 Gün de her gün taze bir (Çiğ) Enginar’ı limon suyuna batırarak yemelidir. Bu uygulamaya doktorunuz da, siz de hayret edeceksiniz.

 

Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) Hadis-i Şeriflerinde, ”İlaç yerine iradenizi kuvvetlendirin” buyuruyorlar.

 

Karaciğer ve akciğer sorunu olan bir insan! Eğer ki, bu hastalıktan kurtulmak istiyorsa, İMAN gücü ile İradesini kuvvetlendirip sigarayı bırakmalıdır. Eğer ki sigara bırakılmadığı takdirde, hasta hem kendisine hem de ailesine eziyet ediyor demektir. Sigara bir intihar aracıdır. Allah korusun.

 

LİBYA ÇERKEZ EKMEĞİ TARİFİ

 

MALZEME: 1- İki kilo kabarmış tam buğday mayalı hamuru, 2- 200 gram sakız kabak, 3- 50 gram taze Zencefil, 4- 6o gram mısır veya bakla unu evde de yapabilirsiniz, 5- 100-120- gram çekirdeği çıkarılmış zar şeklinde doğranmış yeşil Zeytin, 6- 100 gram haşlanmış patates, 7- Bir Türk kahvesi fincanı sızma Zeytinyağı, 8- Yarımşar demet nane ve maydanoz, 9- İki adet tepsi.

 

HAZIRLANIŞI: Kabak nazik ve organik ise kabuğunu soymaya gerek yok. Taze Zencefil, maydanoz, nane ve kabaklar mutfak robotuna atılır püre haline getirilip bakla-mısıır ununu kabarmış tam buğday hamuruna ilave ederek iyice yoğrularak 10 dakika dinlendirilir, tepsilerin altı Zeytinyağı ile iyice sıvanır. Hazırlanan hamura ayıklanmış yeşil Zeytinler karıştırılıp hamuru tepsilere yerleştirip fırına sürün. Fırını ara sıra kontrol ederek ekmeğin yanmamasına dikkat ediniz!

 

NOT: Pazar günü sabah kahvaltısı: Pişen ekmeği fırından çıkardıktan sonra, arzunuza göre tereyağı, yöresel peynir veya evde hazırladığınız soslar ilave ederek sıcak sıcak servis yapabilirsiniz. İçecek olarak da, taze sıkılmış narenciye suyu veya diğer mevsimsel meyve suyu olabilir. Afiyet olsun.

 

Vatan bütünlüğü uğruna şehit olanları, T.C.’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ve değeğerli okuyucularımızın atalarını Rahmetle, Gazileri minnetle anar. Hastalara şifa-i şerifler dileriz.

 

Allah’ın şifası, bereketi ve selamı üzerinize olsun.

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun