Kara kötü

Kara kötü
18 Kasım 2019 12:24

Uzun bir süredir, ülkemiz siyasetçileri ve aydınımsılarının ve bazı satılık doktorların en temel işi doktora vurmak oldu.

 

 

 

Dr. Semih DİKKATLİ H&H YORUM

 

 
Doktora Saldırmanın Dayanılmaz Hafifliği…

 

 
Biz sizden önce söyledik ve hala söylüyoruz; bir hastaya 3-5 dakikalık randevu vermek saçmalıktır, yapmayın. Hele bu psikiyatri hastasıysa hiç yapmayın. Olmaz böyle, olmaz.

 

 
Biz sizden önce söyledik ve hala söylüyoruz; şehir hastaneleri garabettir, yapmayın. Artık dünya küçük hastanelere odaklanırken, binlerce yataklı hastaneler olmaz. Hele ulaşım, otopark, doktor, yardımcı personel sorunlarını halletmeden hiç olmaz, yapmayın.

 

 
Biz sizden önce söyledik ve hala söylüyoruz; doğru düzgün öğretim üyesi kadrosu, hastanesi, kampüsü, binası olmadan tıp fakültesi açılmaz, doktor böyle yetiştirilmez.

 

 
Biz sizden önce söyledik ve hala söylüyoruz; koruyucu hekimlik önceliklidir. Önce aşıyla, doğru beslenmeyle, sağlık konusunda koruyucu bilgilenmeyle hastalık önlenmelidir. Engellenebilir hastalıkları engellemek için, koruyucu hekimlik konusunda ciddi adımlar atmalıyız.

 

 
Biz sizden önce söyledik ve hala söylüyoruz; sosyal güvenlik sistemleri geliştirilmeli, sağlık her vatandaş için ücretsiz olmalıdır. İlaç ücretsiz verilmelidir. Özel hastaneler yoluyla sağlık sorunlarını aşamazsınız.

 

 
Biz sizden önce söyledik ve hala söylüyoruz; bazı ilaç firmaları ve bazı hekimler arasında kirli ilişkiler var, bunları engelleyin. Aramızdaki çürük yumurtaları ayıklamak hukukun işi, dinletemedik.

 

 
Biz sizden önce söyledik ve hala söylüyoruz; doktora ve sağlık çalışanına şiddet, yeni doktorları ve adaylarını korkutuyor, olumsuz etkiliyor, engelleyecek yasalar çıkartın. Oralı olmadınız.

 

 
Biz sizden önce söyledik ve hala söylüyoruz; bazı ilaç firmaları, yurtdışında yapılan bazı deneyleri maniple ediyor olabilir, biz kendi araştırmalarımızı yapalım, bunun için bize fonları devlet sağlasın. Özgür araştırmacılar en doğruları devlet ve halk için bulsun, dinlemediniz.

 

 
Biz sizden önce söyledik ve hala söylüyoruz; hasta ve hekim arasında para ilişkisi olmasın ama devlet de hekimine hakettiği ücreti versin. Haketmediği parayı hastadan talep eden her hekim yargılansın.

 

 
Biz sizden önce söyledik ve hala söylüyoruz; eczacılar, hemşireler, sağlık teknisyenlerinin sorunlarını giderin, onların mutlu varlığı sağlık için çok önemli… Kimse bizi dinlemedi, şimdi bir sürü özel okuldan hasta bile görmeden mezun olanlar var.

 

 
Zamanında biz bunları söylerken bize sövenler, şimdi dönmüş bunların aynısını söyleyerek yine bize sövüyorlar. Arkadaş bir durun yahu, biraz edep yahu… Yaşanan her türlü sorunu, ahlaksızlığı, doktora yükler ve doktoru her belanın başı aşağılık insanlar gibi gösterirseniz size bakacak kimse bulamazsınız.

 

 
İlaçlar konusunda, ilaçların kullanılması konusunda bizim hep bazı eleştirilerimiz oldu ama çoğunluğumuz hastaları için canını verecek insanlarız.

 

 
Bizi bir torbaya atıp hedef gösteremezsiniz.

 
İlaç yazsak suç, yazmasak öldürülüyoruz.

 

 
Kısa sürede hasta baksak suç, bakmasak öldürülüyoruz.

 
Araştırma yapsak suç, yapmasak aşağılanıyoruz.

 
Özelde çalışsak suç, çalışmasak çocuklarımızı okutamıyoruz.

 

 
Ömrümüz deli gibi çalışmak, okumak, kitaplara, dergilere yüksek paralar vermekle geçiyor ama azıcık para kazansak namussuz olarak görülüyoruz.

 

 
Bazısı, biz bazı kitaplara itiraz edince, bize “siz de karşı kitap yazın, o halde” aklı veriyorlar. Yapmayın, sadece ülkemizde bir yıl içinde, binlerce makale ve kitap yazılıyor, bu konular hakkında… Bizim kitaplarımızın, makalelerimizin farklılıkları var ama; birincisi, bizler popüler kitaplar yazmıyoruz, ikincisi ise, bizim kitaplarımız bilimin ışığında yazılıyor. Bizim ülkemizde bilim değil, dedikodu satar ve okunur zira…

 

 
Arkadaş söyleyin; ne istiyorsunuz biz doktorlardan?

 

 
Topluca çalışmayalım, bir kaç ay kilit vuralım hastane kapılarına, bakalım ne olacak?

 

 
İstediğiniz buysa, buyurun hodri meydan! Yazın, BİMER’e, yazın CİMER’e…

 

 
Devlet, hükümet sizin rahatsızlığınızı gidersin ve kapatsın hastaneleri…

 

 
Var mısınız? Hodri meydan!..

 

 

Dr. Semih DİKKATLİ Twitter

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
İçimdeki çocuğun bayramı
Herkes birine zorba…
Kara Kutu… Hadi yüzleşelim…