Kapatılan şeriatçı vakıf, eğitime devam ediyor! ‘Başkentte şeriat okulu’

Kapatılan şeriatçı vakıf, eğitime devam ediyor! ‘Başkentte şeriat okulu’
21 Ağustos 2019 10:06

“Türkiye’de şeriat devleti kurmak istemek” suçlamasıyla kapatılan Zehra Vakfı’nın Ankara’da açtığı okulda, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) kuralları yok sayılıyor. “Nurcu” yapının MEB bürokratları ile ilişkileri de dikkat çekiyor.

 

 

Ozan Çepni/ Cumhuriyet

 

 

Nur cemaatinin Kürtçü kolu olan Zehra Grubu’nun okulları Cumhuriyet düşmanlığına devam ediyor. Ankara’da anaokulu, ilkokul, Anadolu ve fen lisesi bulunduran Zehra Koleji’nin MEB mevzuatını yok sayarak gerici eğitime devam ettiği, bakanlığın da buna göz yumduğu ortaya çıktı.

 
2005 yılında, “Türkiye’de şeriat devleti kurmak istemek” suçlaması ile kapatılan vakıf, kaldığı yerden çalışmalarına devam ediyor. 2013 yılında yeniden açılan ve mallarının bir kısmının iade edilmesinin ardından Ankara’da ilk özel okulunu Batıkent semtinde Zehra Koleji adıyla açan cemaat, Mustafa Kemal Atatürk’ü hedef alıyor. 2015-2016 eğitim öğretim yılında Ankara Batıkent’te hizmete açılan ve “Beddiüzzaman Said Nursi’nin modeliyle eğitim veriyoruz” sloganını kullanan okul, mevzuata aykırı olarak çalışmaya devam ediyor.

 
Zehra Grubu, MEB’in “Rehberlik ve Teftiş Mevzuatı”ndaki “Okul bahçelerinde Atatürk büstü bulunur, bakım ve koruması yapılır” hükmünü de görmezden geldi. Okulun bahçesinde ve çevresinde Atatürk büstünün olmadığı görüldü. İl ve ilçe milli eğitim müdürlükleri ile MEB’e yapılan şikâyetlerin de dikkate alınmadığı öğrenildi.

 

 

Cezadan ziyarete…

 
Aynı okulda 2016’da 10 Kasım Atatürk anma etkinlikleri gerçekleştirilmemesinin ardından MEB soruşturması başlatılsa da sonuç alınamadı. Okul müdürü hakkında yapılan soruşturmanın ardından “1/30 oranında aylıktan kesme” cezası verilse de uygulanmaması dikkat çekti. Dönemin Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Gül’ün cezayı “kınama” cezasına çevirdiği belirtilirken, aynı döndemde Gül, Zehra Koleji’ni ziyaret etti ve görseller paylaştı.

 

 

‘Kürtçülük davası’

 
Diyanet’in “Türkiye’nin dini haritası” raporunda da yapılanmaya ilişkin “Kürtçülük davasını öncellemesi ve Said Nursi’nin İslam devletini kurmayı hedeflediğini belirtmesi yönleriyle Med-Zehra grubuyla benzer görüşleri paylaşan Zehra Grubu, Risalei Nurları esas almakla beraber İslam düşüncesinde çağın gereklerini dikkate alarak yeni bir tecdid hareketine ihtiyaç duyulduğunu ve doğu medreselerinde yapılan bu tedrisin bu anlamda yetersiz olduğunu belirtmesiyle dikkat çeker” değerlendirmeleri yer aldı.

 

 

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/1541943/Baskentte__seriat__okulu.html