‘Kantinimizi yıktılar, dersliksiz bıraktılar!’

‘Kantinimizi yıktılar, dersliksiz bıraktılar!’
23 Ekim 2019 14:28

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’ne bağlı olan ve Tarih bölümü için kullanılan F3 binası depreme karşı güvenli olmadığı gerekçesiyle boşaltılarak fiziksel kapasitesi yeterli olmayan F2 binasına taşındı. Tarih bölümünün F2 binasına taşınmasıyla birlikte binanın kantini yıkılıp, akademisyenler için odaya dönüştürüldü. Binada yer alan ve iki bölüm tarafından ortak kullanılan derslikler ise Tarih bölümüne verildi. Kantinin yıkıldığını gören öğrenciler duruma tepki gösterdi.

 

 

‘Kışın vakit geçireceğimiz alanımız artık yok’

 

 

BirGün’e konuşan ve ismini vermek istemeyen bir öğrenci, “Kantinimizi akademisyenlere oda yapmak için yıktılar, masaları kaldırdılar. Nerede vakit geçireceğimizi sorduğumuzda ise yan binanın kantinini kullanmamızı söylediler. Kışın bu kadar öğrenci nerede bekleyecek meçhul. Kendi binamızda su alacak bir yerimiz bile yok artık. Madem ortada böyle bir durum var, geçici çözümlerin yaratılması gerekir” dedi.

İsmini vermek istemeyen bir başka öğrenci ise ortak derslikler Tarih bölümüne verildiği için bölüm derslerinde sıkıntı yaşadıklarını vurguladı. Öğrenci, “Artık yeterli sayıda dersliğimiz olmadığı için ders programlarımız allak bullak oldu. Kimi günler 4-5 saat aramız var, yeterli derslik olmadığı için derslerimiz arasındaki boşluk çok fazla” diye konuştu.

Konuyla ilgili Fakülte Dekanı tarafından yapılan açıklamada; Tarih bölümüne ayrılmış olan ve boşaltılan F3 binasının çürük temel üzerine inşa edildiği, bunun tespiti üzerine binanın boşaltıldığı ifadelerine yer verildi. Dersliklerin yeterli olmamasına karşın ise Dekanlık, tüm bölümlere dörder tane derslik verildiğini iddia etti. Edindiğimiz bilgilere göre ise üniversite içerisinde 17 dersliğe sahip bölümler bulunmakta.