Kabine dışı kalan Atalay’ın yeni görevi belli oldu!

Kabine dışı kalan Atalay’ın yeni görevi belli oldu!
29 Ağustos 2014 20:51

Beşir Atalay, tanıtım ve medyadan sorumlu genel başkan yardımcısı ve parti sözcüsü oldu. Hüseyin Çelik ve Salih Kapusuz yeni yönetimde yer almayacak.

 

AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sona erdi. AK Parti Genel Merkezi’nde, ilk kez Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında yapılan toplantı, yaklaşık 1,5 saat sürdü.

 

İŞTE DAVUTOĞLU’NUN A TAKIMI

 

AKP Sözcülüğü ile Basın ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına, Kırıkkale Milletvekili Beşir Atalay getirildi.

 

Hüseyin Çelik ve Salih Kapusuz yeni yönetimde yer almayacak.

 

Numan Kurtulmuş’un yerine Mehmet Muş, Ekonomiden Sorumlu Başkan Yardımcılığı’na getirildi.

 

Öznur Çalık, Halkla ilişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu.

 

ÇELİK’İN YERİNE ATALAY

 

Toplantıya ilişkin basın açıklamasına Hüseyin Çelik ile birlikte Beşir Atalay geldi. Hüseyin Çelik görevi Beşir Atalay’a devrettiğini açıkladı. Beşir Atalay, partide yeni bir görevlendirme olduğunu söyledi.

 

HÜSEYİN ÇELİK: BENİ YANINDA DANIŞMAN OLARAK İSTEDİ

 

Beşir Atalay ile birlikte kameralar karşısına çıkan Hüseyin Çelik konuyla ilgili “Bazı göre değişiklikleri oldu. Ben parti sözcülüğü görevini yürütüyordum. Başbakanımız çağırdı ve görev değişikliği yapmak istediğini söyledi. Bu göreve son olarak Başbakan Yardımcısı olan Beşir Atalay’a devretmemi söyledi. Beni de yanında yakınında danışman olarak arzu ettiğini söyledi.” dedi.

 

Çelik şunları söyledi: “Bugün bu görevdesiniz yarın başka görevdesiniz. Partimizin neferi olarak çalışmalara devam edeceğiz. Partimizin millletle olan yolcuğuunda payidar olamsı için elimizden geleni yapacağız.”

 

ATALAY: BENİM İÇİN DE SÜRPRİZ OLDU

 

Çelik’ten görevi devralan Beşir Atalay ise şu ifadeleri kullandı: “Benim içinde sürpriz olan bir görev değişikliği. Daha bugün yeni başbakan yardımcımıza görevimi teslim etmiştim. Burada yeni bir görev değişimi oldu. Bizlerin kardeşliği çok derindir. Hüseyin hocamla kardeşliğimiz çok derindir. Kendisi en yakın danışman konumunda görev yapacak, yine birlikte olacağız. Bu kadar uzun yıllar bu görevi yürüttü. Şimdi ben yürüteceğim. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum.”