‘Kanal İstanbul gelecek kuşakları rehin alacak’

‘Kanal İstanbul gelecek kuşakları rehin alacak’
2 Aralık 2019 09:40

Sözcü gazetesi yazarı Çiğdem Toker, Kanal İstanbul projesini bugünkü köşesinde değerlendirdi. Toker, “Kanal İstanbul, gelecek kuşakları rehin alacak iri kıyım bir emlak projesi” dedi.

 

 

Sözcü gazetesi yazarı Çiğdem Toker, Kanal İstanbul projesini bugünkü köşesinde değerlendirdi. “Çevresel bir yıkımla sonuçlanacak, coğrafyayı, iklimi, denizleri alt üst edecek ve büyük deprem riski altındaki İstanbul’u mahvedeceği şimdiden belli Kanal İstanbul için ise 75 milyar TL büyüklüğünde bir ihale açmaya hazırlanıyor” diyen Toker, iktidarın bu bütçeye kaynak ayırırken asgari ücret görüşmelerinde ise 10-15 liranın pazarlığını yapacağını söyledi.

Toker, “Gazete, TV görünümlü propaganda aygıtları aracılığıyla halka başka masallar anlatsalar da Kanal İstanbul, ekonomide sıkışan iktidarın, küresel sermayeyi ve Arap ülkelerini katacağı, kuşakların gelecek ekonomik refahını rehin alacak iri kıyım bir emlak projesidir” dedi.

Toker, “KÖİ, kamu kelimesinin aldatmacadan ibaret olduğu yüzyılın iflas modelidir. Hal böyleyken, İstanbul’u alt üst edecek bir inşaat projesinin KÖİ modeliyle yapılması olsa olsa yıkımın dönüm noktası olacaktır. Aklımızın alamayacağı kadar çok olumsuzluk üretecek bu proje için Bakan Çavuşoğlu ve savunan bütün çok yetkili insanlar önce şu sorunun cevabını versin? ‘Dört yıl boyunca devam edecek kazı sırasında beklenen büyük depreme karşı nasıl bir hazırlık geliştirdiniz?” ifadesini kullandı.

 

https://www.sozcu.com.tr/2019/yazarlar/cigdem-toker/kanal-istanbul-ya-da-kasten-sehir-cinayeti-5483783/