Kanal İstanbul anketinden çıkan çarpıcı sonuç: Yüzde 53,7 karşı çıkıyor!

Kanal İstanbul anketinden çıkan çarpıcı sonuç: Yüzde 53,7 karşı çıkıyor!
5 Şubat 2020 11:28

Sonar Araştırma Şirketi’nin yaptığı ankete göre, vatandaşların yüzde 53.7’si tartışmalı proje Kanal İstanbul’un yapılmasına karşı çıktı. Projeyi onaylayanların oranının yüzde 35.9’da kaldığı belirtilirken, vatandaşların yüzde 5’i projeyi çok iyi bildiğini söyledi.

 

Sonar Araştırma Şirketi’nin, Kanal İstanbul projesiyle ile ilgili, 27 Ocak – 3 Şubat 2020 arasında İstanbul’un en kalabalık 30 ilçesinde 2 bin 69 kişiyle yüz yüze görüşerek bir anket gerçekleştirdi. İstanbul halkının, Kanal İstanbul ile ilgili bilgi oranını ölçen anketten çarpıcı sonuçlar çıktı.

Yeniçağ’da yer alan habere göre 25-34 ile 35-44 yaş aralıklarının en kalabalık grubu oluşturduğu ankette, “Kanal İstanbul projesi hakkında ne kadar bilgi sahibisiniz” sorusuna katılımcıların yüzde 39’u “Hiçbir bilgim yok”, yüzde 31.9’u “Biraz bilgim var”, yüzde 24.1’i “Yeterince bilgim var” yanıtını verdi.

“Sizce Kanal İstanbul projesi yapılmalı mı, yapılmamalı mı” sorusuna “Yapılmalıdır” diyenlerin oranı  yüzde 35.9, “Fikrim yok” diyenlerin oranı yüzde 10.4 olurken, projenin yapılmasını istemeyen ve soruya “Yapılmamalıdır” yanıtını veren yurttaşların oranı yüzde 53.7 oldu.

KANAL İSTANBUL PROJESİ HAKKINDA BİLGİ ORANI

ss1

Ankette, “Kanal İstanbul Projesi hakkında ne kadar bilgi sahibisiniz?” sorusuna katılımcıların yüzde 39’nun hiçbir bilgim yok yanıtını vermesi dikkat çekti.

KANAL İSTANBUL  PROJESİ’NİN GERÇEKLEŞİP GERÇEKLEŞMEMESİ İLE İLGİLİ TERCİH ORANI

k2

Ankete katılanların yüzde 53,7’si, Kanal İstanbul’un yapılmaması gerektiğini belirtti.