Kanada Üniversitelerinden mezun olanlar çalışma iznine hak kazanıyor

Kanada Üniversitelerinden mezun olanlar çalışma iznine hak kazanıyor
2 Mayıs 2019 08:47

Günümüzde her gencin hayali yurt dışında bir firmada iş imkanı bulmak. Direkt olarak zor görünen bu süreç aslından üniversite eğitimini yurt dışında alan öğrenciler için çok daha kolay bir hal alıyor. Bu sürecin en kolay ve rahat ilerlediği ülke son yıllarda Kanada olarak gösterilmektedir.

 

Kanada’da üniversite eğitimi alan öğrenciler eğitimleri süresince yarı zamanlı çalışma iznine sahip olmaktadır. Bu çalışma izni sayesinde öğrenciler eğitimleri süresince kişisel masraflarını karşılayabilecek bir iş imkanı elde edebilmektedir. Bunun yanı sıra yarı zamanlı iş imkanı sayesinde öğrenciler üniversite eğitimleri süresince uluslararası bir firmada iş tecrübesi kazanabilmekte ve bunu CV’lerine ekleyebilmektedir. Bu sayede ilerleyen süreçte iş arama sürecine başlayacak öğrenciler diğer adaylara göre daha önde değerlendirilecektir.

 

Kanada’da üniversite mezunu olduktan sonra öğrencilere 3 yıla kadar tam zamanlı çalışma izni verilmektedir. Bu çalışma izni sayesinde öğrenciler mezuniyetten sonra iş hayatına Kanada’da başlayabilir ve yabancı bir firmada çalışma hayallerini gerçekleştirebilirler. Eğitim sonrası verilen bu hak Kanada üniversitelerinin önemini öğrenciler açısından oldukça artırmaktadır. Yurt dışında çalışma hayali olan öğrenciler için çok değerli bir imkan olarak sunulan Kanada’da çalışma izni doğru bir şekilde değerlendirildiğinde öğrencilerin hayatlarını değiştirebilmektedir.

 

3 yıla kadar olan çalışma iznine sahip olan öğrenciler mezun olduktan sonra 1 yıl bir Kanada firmasında çalışarak oturum iznine başvuru hakkı kazanırlar. Bu hakkı değerlendiren öğrenciler Kanada vatandaşlığına giden yolun ilk adımını atmış olurlar. Kanada’da üniversite eğitimi almanın en büyük avantajı Kanada vatandaşı olmak ve öğrencilerin geri kalan hayatını Kanada’da geçirmek olacaktır.

 

Öğrencilerin üniversite zamanında aldıkları yarı zamanlı iş imkanı, üniversite sonrası tam zamanlı çalışma izni ve vatandaşlığa giden bu süreç yurt dışında zor olarak görülen iş bulma sürecinin en kolay yöntemi olarak bilinmektedir. Yurt dışı eğitimine gerekli önemi vererek Kanada’da bir üniversiteye yerleşmeniz hayatınızın geri kalanını Kanada’da geçirmek için size olanak sağlayacaktır.