Kan Dolaşımı ve Romatizmal hastalıklar

Kan Dolaşımı ve Romatizmal hastalıklar
5 Mayıs 2015 09:58

Ey Yüce Türk İslam alemi! Bu beraberliğimiz, Kur’an-ı Kerim’in İnsan (Suretüddehr) suresi 17 Ayetinde adı geçen Zencefil’in şifalı armağanları hakkında olacaktır. Cenab-ı Allah, Yüce Türk İslam alemini emrettiği şekilde yaşayan kullarından eylesin.

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

Yaşamakta olduğumuz dünya yaşamının fani olduğunu daima hafızamızda tazeleyelim. Dünya yaşamında çeşitli sorunlar ve hastalıklar, şeytan okları ile karşı karşıyayız. Bu fani dünyadan ahiret yaşamına Cenab-ı Allah’ın sevgili kulları olarak sabrederek, irademizi güçlendirip, şükredersek hem ebedi hem de dünya yaşamında mutluluk ve saadete ereceğimizi Ceneb-ı Allah nasip eder. Bu da Allah’tan korkup, vicdan muhasebesi ve kulluk vazifelerimizi yerine getirerek olur.

 

Vücudumuzu ziyaret eden hastalıkların elbette ki, birçok sebepleri vardır. Her hastalığa karşı çare bulmanın ilk adımı, irademizi güçlendirip, şifa ayetlerini okuyup dua etmeliyiz. Madem ki, Müslümanız diyoruz; kalbimizi şeytanın vesvesesinden kurtarıp sadece Cenab-ı Allah’a dua etmekle boş zamanımızı değerlendirelim. Yüce Türk İslam alemi olarak göreceğiz ki, Allah’ı anmakla tatmin olan gönüllerimizin sonu ebedi kurtulmak olacaktır. İyi bilmeliyiz ki, hastalık Allah’a inanan insan için ansızın gelen sıkıntı ve felaket (musibet) değil, anlayan için bir nasihattır.

 

ZENCEFİL’İN ŞİFASI

 

Zencefil kullanan din görevlileri, öğretmenler, akademisyenler ve tüm eğitim kurumlarında görev yapanlar için, büyük önem taşımaktadır. Zencefil kullananların sesi net ve güzel olması münasebetiyle, camilerdeki cemaat ve okullardaki öğrenciler, sesi güzel hocalarının namazına ve sesi güzel öğretmenine daha çok ilgi gösterirler. İlgi göstermesi demek, daha çok cemaat ve talebe demektir. Böylece hem hastalıkların ziyaretini engellemiş oluruz, hem de ibadete olan ilgiden dolayı günah ve haram faaliyetlerden uzak kalmamıza vesile olur.

 

REÇETELER

 

Mübarek Zencefil, kan sulandırıcı kimyasal ilaçlardan on kat daha etkilidir.

 

1- Malzeme: Bir ceviz büyüklüğünde taze Zencefil, 4 su bardağı taze sıkılmış mevsimsel meyve suyu, 5-6 dal taze nane. Hazırlanışı: Soyulmuş taze Zencefil ve yıkanmış nane ile beraber, sıkılmış taze meyve suyunu blender veya mutfak robotunda iyice çırpıp, kahvaltıda çay yerine içilmelidir. Bu reçeteye en az iki ay devam edip 15 gün ara vererek tekrar devam edin. Vicdan muhasebesi yapan doktorunuza kontrolünüzü yaptıktan sonra, doktorunuz ve siz, reçetenin şifasına hayret edeceksiniz.

 

2- Osmanlı döneminde ki savaşlarda, Türkler tarafından askerlerin ağrı sorunlarını kısmen gidermek için, söğüt ağacının dallarını, kan sulandırılması, ağrı kesici ve soğuk algılığı ilacı olarak kullanılmıştır. Ne yazı ki, Yahudi asıllı Liman Von SANDERS isimli Almanların baş komutanı tarafından söğüt ağacında ki faydaları görüp, fırsattan istifade Almanya ya götürüp kendi soydaşlarına önerip üretilmesini teşvik etmiştir. Mübarek Zencefil, O kimyasal haptan 8-10 kat daha etkilidir. Kan dolaşımını hızlandırmak için, her yemekten sonra ikişer kesme şeker büyüklüğünde soyulmuş taze Zencefil yemeye devam ediniz.

 

3- Kireçlenme ve romatizmal ağrılarını azaltmak için, yemeklerden sonra 2-3 kesme şeker büyüklüğünde soyulmuş taze Zencefili iyice çiğneyerek yemeye devam edin.

 

4- Kolestrolü düşürmek için, günde üç defa 2-3 kesme şeker büyüklüğünde tok karnına yenir. Özellikle, et yemekleri hazırlanırken, Zencefil et ile beraber pişirilirse, etin ihtiva ettiği zararlı colestrolü düşürür ve yemeklere lezzet verir. Deneyin vazgeçemeyeceksiniz.

 

5- Kış hastalıklarının tedavisinde, el ve ayakları ısıtır. Ayrıca ateşi düşürür ve migren nöbetlerini azaltır. En doğal ve pratik çözüm, Zencefil olduğunu unutmayınız? Yan etkili kimyasal ilaç kullanmanızı frenler.

 

6- Okula giden çocukların hafızasını güçlendirir ve ayrıca bağırsaklardaki gaz sorununu çözerek, rahat hareket etmesini sağlar. Vücut organları ve genel sağlığı koruyan bir bitkidir. Gerçek yorgunlukları giderir.

 

7- Malzeme: Üç buçuk (3,5) kilo bal, 700 gram taze Zencefil, 250 gram Şanlıurfa fıstığı, 200 gram toz havlucan, Bir su bardağı sızma Zeytinyağı, 50 gram un haline getirilmiş Adaçayı. Hazırlanışı: Taze Zencefil soyulup kesme şeker büyüklüğünde parçalanıp mutfak robotunda çekilerek derin bir cam kaseye konur, robotta toz haline getirilmiş Şanlıurfa fıstığı ve diğer malzemeler cam kaba konarak, tahta kaşık ile iyice karıştırıp cam kavanoza konur. Şifası: Felç, titreme ve romatizmal ağrıları, tamamen tedavi eder ve sorun kalmaz. Bu macun bel ağrılarını da şifaya kavuşturur. Kullanılışı: Yemeklerden 20 dakika önce 60-80 kilo olanlar birer tatlı kaşığı, 80-100 kilo arası olanlar ise birer yemek kaşığı yemelidirler. Bel ağrısı için, bu macun ile ağrıyan bölge en az 15 dakika masaj yapılıp üzerini toz Zencefil ile macun elinize bulaşmayacak şekilde iyice sıvayıp, üzerini bez ile örtüp bağlayıp 24 saatte bir aynı işlem tekrarlanır. Bu işleme, en az üç hafta devam edilmelidir.

 

8- Zencefil idrar yolu enfeksiyonlarının tedavi ettiğini biliyor muydunuz? Günde 2-3 Kesme şeker büyüklüğünde soyulmuş taze Zencefili tok karnına iki ay tüketip 15 gün sonra doktorunuza kontrole gittiğiniz zaman, doktorunuz ve siz nasıl iyileştiğinize hayret edeceksiniz!

 

9- Gebelik ve kanser kemoterapisinden kaynaklanan bulantı ve kusmanın tedavisinde rahatlıkla kullanılır. Yolculukta vs. gibi diğer mide bulantısı için çok etkilidir.

 

10- Ostoartrit (Eklemlerde kemiklerin yüzeyinde oluşan inflamatuar lezyonlarla karakterize artrit.)ağrilarını azaltmada çok etkilidir.

 

11- Kolon, bağırsak ve yumurtalık kanserini önlemeye yardımcı olur. Bağışıklık sistemini uyarır. Zencefilin tabiatı, 3 derece sıcak, 2 derece kuru olduğu için, Akciğer hastalıklarının en etkili tedavisine sahiptir.

 

12- Üreme organlarını harekete geçirerek, iktidarsızlığı giderir. Bir afrodizyak olarak eski bir üne sahiptir.

 

NOT: Zencefili kullanmadan önce, vicdan muhasebesi ahlakına sahip doktorunuzun görüş ve önerilerini almanız daha faydalı olur. Zencefil’in şifası, insanların tabiatına göre değişir. Ayrıca Zencefil’in üretim bölgesine göre de etkinliği önem taşımaktadır.

 

TÜRK TARIMINDA ZENCEFİL

 

Türkiye de ne yazık ki, Zencefil üretimini, ihanet şebekesi sanayi ötesi toplum ülkeleri tarafından engellenmektedir. Batı Akdeniz’den Harran ovasına kadar, Zencefil üretimi açıkta ve örtü altında (Sera)yapılabilir. Türk çiftçisi bu mübarek ürünü yetiştirme desteğinden mahrum bırakılmıştır. Kim bırakmıştır? Sanayi ötesi toplum ülkelerindeki kimyasal ilaç sanayicileri ve Türkiye deki cüzdan muhasebesi ahlakına sahip uzantıları tarafından engellenmektedir. Türk Milletinin taze Zencefil kullanması demek, bazı hastalıkların iyileşmesi ve kimyasal içerikli ilaçların kullanımı asgariye düşecektir. Sebebi budur.

 

7-Haziran seçimlerinde hangi partinin adayı çıkıp samimiyetle, kimyasal ilaç kullanımını azaltacak ürünlerin üretimini, başta Zencefil olmak üzere Türk çiftçisini yeniliklerle tanıştırmayı destekleyeceğiz diye söz verebiliyor mu? Türk çiftçisinin, Mahatma Ghandi gibi liderlere ihtiyacı vardır. Ghandi, halkın karşısına çıkmadan önce kendisi iplik üretimini öğrendi, sonra çiftçiye öğretti. Başta Harran ovası olmak üzere çiftçinin gelirini arttırma ve Türkiye’nin protein (Temel Gıda) geleceğini teminat altına almaya destek verecek vicdan sahibi, seçilmiş ve atanmış idarecilere acil ihtiyacı vardır. Seçeceğiniz idarecilerin, seçim borsasında ömür boyu değer kaybetmeyecek hisse senedi alma yarış hareketliliklerine dikkat etmeliyiz! Allah korkusu ve vicdan sahibi olan Milletvekili adayları, Zencefil ekimini ve Enstütüsü’ nün kurulmasına çalışacağına ve daima Türk kamuoyunun gündeminde tutacağına söz veren ve Milli benliği olan adaylara ihtiyaç vardır.

 

Allah korkusu olmayan ve haram faaliyeti olan, seçilmeye ve üst düzey bürokrasiye atanmaya aday olanlara dikkat edilmeliyiz!

 

Seçim borsasında ki, hisse senetleri nedir? İki yıl Milletvekili olduktan sonra, Ömür boyu ve bugün aldıkları aylık on bin liranın üstünde ve değer kaybetmeyecek emekli maaşıdır.

 

Vatan şehitlerini, Cumhuriyetimizin kurucusu M. K. ATATÜRK’Ü rahmetle Gazileri şükranla anar. Hastalara acil şifalar dileriz.

 

KAYNAKÇA

 

Numan Aladağ’ın, 1985-2015 Yılları arası, Asya, Okyanusya, Uzakdoğu, Afrika gezi ve kaynak kişi notları.

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun