Kan bağışçılarını Süpermen’e çeviriyor

Kan bağışçılarını Süpermen’e çeviriyor
9 Ağustos 2015 08:11

Antalya’da 8’inci sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Tuğçe Parmaksız’ın, kan bağışçılarının fotoğraflarını karikatürize ederek Süpermen karakterine dönüştürmesi, kan bağışına ilgiyi artırdı.

 

 

Antalya’da geçen yıl kurulan Antalya Kan Bankası Gönüllüleri adlı topluluğun ‘Kan ver Süpermen ol’ sloganıyla hayata geçirdiği proje sayesinde gönüllü sayısı hızla artıyor. Antalya Kan Bankası Gönüllüleri sözcüsü Emin Balin, bu kampanyanın fikir sahibinin, 8’inci sınıf öğrencisi Tuğçe Parmaksız olduğunu belirtti. Tuğçe Parmaksız’ın annesinin kan bankası gönüllüsü olduğunu kaydeden Emin Balin, “Tuğçe bir gece sürpriz yaptı. Gönüllülerimizin profilinden aldığı fotoğrafları Süpermen karakterine dönüştürerek, bana gönderdi. Ben de gönüllülere gönderip, facebook’ta oluşturduğumuz gönüllü sayfasında paylaştık. Böylece gönüllü sayımızda ciddi patlama oldu. Herkes kan verip Süpermen karikatürünün olmasını istiyor” diye konuştu.

 

150’DEN FAZLA GÖNÜLLÜNÜN SÜPERMEN KARİKATÜRÜ OLDU

 

Kan veren herkesin böyle bir fotoğrafının sayfada görülmesini istediğini aktardan Emin Balin, şöyle devam etti:

 

“Tuğçe’ye teşekkür ediyoruz. Bizim için her akşam çalışıyor, aramıza yeni katılan gönüllü bağışçılarımızın Süpermen animasyon çizimlerini yapıyor. Şu ana kadar 150’den fazla gönüllünün Süpermen karikatürü oldu. Bu sayı her geçen gün artıyor. Yeni yüzler geliyor grubumuza, yeni bağışçılar çıkıyor. Bu güzel bir teşvik oluyor. ‘Benim de karikatürüm olsun, ben de kan bağışçısı olmak istiyorum’ diyenlerin sayısı her geçen gün artıyor.”

 

Şu an 47 bin gönüllüye ulaştıklarını kaydeden Emin Balin, “Gönüllüler olarak Türkiye’nin her yerinde kan ihtiyacı olanlara yetişmek istiyoruz. Adana’dan Edirne’ye kadar ulaşmaya çalışıyoruz. Tuğçe’ye bu projenin başlamasında etkili olduğu için teşekkür ediyoruz” dedi.

 

‘KAN BAĞIŞLAYAN BENİM GÖZÜMDE SÜPERMEN’

 

Tuğçe Parmaksız ise tüm kan bağışçılarını Süpermen gibi gördüğünü belirterek şunları söyledi:

 

“Onları Süpermen’le özdeşleştirmek için böyle bir çalışma yapıyorum. Gördüğüm ilgiden de çok mutluyum. Şu ana kadar yaklaşık 150 gönüllünün çizimini yaptım. Önümüzdeki günlerde bu sayı artacak. Süpermen insanların gözünde çok büyük bir kahramandır. Sonuçta bir insanın hayatını kurtarıyoruz, bu çok büyük bir kahramanlık. Onun için kan bağışı yapanların Süpermen karikatürünü yapmaya karar verdim.”

 

 

Kaynak: Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA)