Kamuda zorunlu faize tırpan!

Kamuda zorunlu faize tırpan!
9 Mart 2019 09:09

Hazine ve Maliye Bakanlığı faizleri düşürdü. Kamu kurum ve kuruluşlarının tasarruflarında faizler 5’er puan düşürüldü. Düzenleme ile tüm bağış ve yardım paraları da kamu havuzuna alındı.

 

 

 

Erdoğan Süzer / Sözcü

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Kamu Hazinedarlığı kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarının tasarruflarına uygulanan faizleri 5’er puan düşürdü. Kamu bankalarının faiz yükünü hafifleten değişiklikle ayrıca tüm bağış ve yardım paraları da havuza alınırken belediyelere paralarını kamu bankaları yerine İller Bankası’na yatırma imkanı getirildi.

 
Kamu kurum ve kuruluşlara ait tüm nakit kaynakların kamu bankalarında düşük faizle değerlendirilmesini düzenleyen Kamu Hazinedarlığı Tebliği, yönetmelik olarak yeniden düzenlendi. Resmi Gazete’de dün yayımlanarak yürürlüğe giren Kamu Hazinedarlığı yönetmeliğiyle kamu kurumlarına tasarrufları karşılığında ödenecek faiz tutarlarında 5’er puanlık indirim yapılması dikkat çekti.

 

 

KREDİYİ UCUZLATABİLİR

 

 

Buna göre paralarını Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank’a yatırmak zorunda olan tüm kamu kurum ve kuruluşlarına artık bankalarca TL üzerinden açılan mevduatlara uygulanan ağırlıklı ortalama faiz oranı en fazla yüzde 55’i ile yüzde 95’ine kadar getiri ödenecek. Daha önce bu oran yüzde 60 ile yüzde 100 aralığında uygulanıyordu. Buna göre tasarruflarını günlük değerlendiren kurumlara, ortalama faizin yüzde 60’ı yerine artık en fazla yüzde 55’i kadar faiz ödenecek.

 

 

https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/kamuda-zorunlu-faize-tirpan-3840283/