Kamer Genç CHP’nin sempozyuma davet edilmemesine tepki gösterdi

Kamer Genç CHP’nin sempozyuma davet edilmemesine tepki gösterdi
22 Eylül 2013 22:11

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Tunceli Üniversitesi’nin düzenlediği Uluslararası Dersim Sempozyumu’na AKP yöneticilerinin davet edilmesine karşın CHP’nin davet edilmediğini ileri sürerek Rektör Prof.Dr Durmuş Boztuğ’a tepki gösterdi. Panelistlerin önüne yürüyen Genç, “CHP’den hiçbir akademisyen ve yönetici konuşmacı olarak çağrılmamış, Oysa AKP genel başkan yardımcısı sempozyuma konuşmacı olarak çağrılmış. Burası CHP genel başkanının memleketi. CHP birinci parti ama toplantıya CHP’den kimse katılmıyor” dedi.

Tunceli Üniversitesi’nin düzenlediği 2’inci Uluslararası Dersim Sempozyumu’nun kapanış gününe, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’in tepkisi damgasını vurdu. Sempozyumda yapılan konuşmaların ardından söz alan Genç, düzenlenen sempozyuma CHP’ye davet gelmediğini öne sürerek tepki gösterdi. Ayağa kalkıp panelistlerin yanına giden Genç, Rektör Prof. Dr. Durmuş Boztuğ’un ısrarına rağmen şöyle konuştu:

“Bu panelin düzenlenmesi çok iyi ama bakınız CHP. Tunceli’de yüzde 58 oy almış, ama CHP’den hiçbir akademisyen ve yönetici konuşmacı olarak çağrılmamış, Oysa AKP genel başkan yardımcısı sempozyuma konuşmacı olarak çağrılmış. Paneli dinledim, burada kimse konulara vakıf değil, Avrupalı Ferdinad konuştu, hiçbir konuya vakıf değil. Zaten Kürt sorunun arkasında Türkiye’yi istemeyen Avrupalılar var, onlar her şeyi karıştırıyor. Bugün hükümetin 9 bakanı Kürt, Kürtler her yerde var ama bu ülkede, Türkiye’de Aleviler dışlanıyor işe alınmıyor. Yargıda, bürokraside de hiçbir yerde Alevilere yer verilmiyor, hep dışlanıyor. Burası CHP genel başkanının memleketi. CHP birinci parti ama toplantıya CHP’den kimse katılmıyor.”