Kamer Genç: Başbakan kılıktan kılığa giriyor

Kamer Genç: Başbakan kılıktan kılığa giriyor
23 Ağustos 2013 16:38

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç,” İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nusret Senem, İşçi Partisi Genel Sekreteri Serhan Boluk ve bir grup avukat, Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’ne bağlı Türkmenhacı Köyü’nde yaşayan Alevilerin topraklarının usulsüzlük yapılarak ve zorla ellerinden alındığı iddialarını araştırmak üzere bugün Diyarbakır’a geldi.”

 

CHP’li Genç, havaalanında gazetecilere konuşma yaptığı sırada çevredeki bir vatandaş, ‘Sayın Genç bu çözüm sürecine neden destek olmuyorsunuz. Siz de destek olun’ diye erzenişte bulundu. Bunun üzerine Kamer Genç, “Biz de akan kanın durmasını istiyoruz. Bu topraklarda barışın sağlanması için parti olarak yıllardan beri mücadele veriyoruz. Bunun için hazırladığımız rapor ve çözüm önerileri var” diye karşılık verdi.

 

‘SAHTE GÖZYAŞLARI

 

Daha sonra Başbakan Recep Tayyip Eroğan’ı eleştiren Kamer Genç, şunları söyledi:
“Bir defa bu Tayip Erdoğan kılıktan, kılığa giren bir adam. Sırası geldi mi ağlıyor, sırası geldimi milleti tehdit ediyor. Tayip Erdoğan, çok yoğun olduğunu söylüyor ama, Mısır’daki bir babanın kızına yazdığı mektubu okuyacak kadar da demek ki zamanı bol. Ben onu yadırgadım, şöyle yadırgadım; acıyı hepimiz çekiyoruz ama, Türkiye’de bu kadar insan ölürken, hatta 18- 20 yaşlarındaki güvenlik kuvvetleri, gençler öldürülürken, ufak bir acı duymayan ve ‘polisimiz destan yazdı’ diyen kişinin, çıkıp sahte gözyaşları dökmesini hayretle karşıladım. Çünkü bunu niye söylüyorum Tayip Erdoğan’a güvenilmez, her gün bir yalan söylüyor. Bir gün önce dediğinin arkasını getirmiyor.”

 

‘BU MEMLEKETTE EKSİK OLAN DEMOKRASİDİR’

 

Çözüm sürecini de değerlendiren CHP’li Genç, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin topraklarında herkesin kardeşçe yaşaması gerektiğini vurgulayarak şöyle konuştu:

“Burada yaşayan Kürt’ün de, Türk’ün de, Laz’ın da, Çerkez’in de herkesin bir menfaati var. Emperyalist uşaklara köle olmadan, özgürce ve bağımsızca bu topraklarda yaşamak. Bunun da yolu var, birbirimizi öldürmeyeceğiz, silahlı yollara başvurmayacağız. Bu memlekette eksik olan demokrasidir. Demokrasinin eksikliği Türkmen’i de, Kürt’ü de, Laz’ı da, Çerkez’i de aynı derecede etkiliyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bütünlüğünü koruyarak, demokrasi standartlarını yükselterek, bu ülkede her soruna çare bulabiliriz.”

Kamer Genç ve beraberindekiler daha sonra karayoluyla Türkmenhacı Köyü’ne hareket etti