Kamalak: Dindar insanların AKP’ye oy vermesi caiz değildir

Kamalak: Dindar insanların AKP’ye oy vermesi caiz değildir
31 Ekim 2015 20:25

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, dindar insanların Ak Parti’ye oy vermesinin caiz olmadığını ileri sürerek, “Ak Parti’ye mütedeyyin insanların oy vermesi caiz değildir.” dedi.

 

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, dindar insanların Ak Parti’ye oy vermesinin caiz olmadığını ileri sürerek, “Ak Parti’ye mütedeyyin insanların oy vermesi caiz değildir. Papa’ya sorsak, Saadet Partisi’ne mi, AK Partiye mi oy verirsin diye? Ak Parti’ye der şüphesiz. Peki İslam peygamberine sorsak ne der acaba. Elinizi vicdanınıza koyun, yüreğinizin sesini dinleyin, kararınızı ona göre verin” dedi.

 

“SİVAS’IN DOĞUSUNA GEÇEMEZSİNİZ”

 

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, partisinin Konya’da Kent Meydanı’nda düzenlediği mitingde yaklaşık 4 bin kişiye seslendi. Son 2 ayda şehit sayısının arttığına dikkat çeken Kamalak, hükümet yetkililerinin diğer partilere “Sivas’ın doğusuna geçemezsiniz” demesini eleştirdi. Kamalak, şöyle konuştu:

 

“KARA YOLUYLA HİÇBİRİNİZ GİDEMEDİNİZ”

 

“Bütün bu acılar yetmezmiş gibi bir de iktidar sahipleri çıkıp ‘ Sivas’ın doğusuna bile gidemezler’ diye polemik yapıyor. İyi de arkadaş, 13 yıldır iktidarda olan sen değil misin? 13 yılda ülkeyi bu hale getiren sen değil misin? Bugün Sivas’ın ötesine gidilemiyorsa bu senin suçun, senin vebalin, senin günahın değil mi? Bunun sorumlusu bizzat sen değil misin? Buradan Sayın Cumhurbaşkanına, Başbakana ve hükümet yetkililerine, muhalefet liderlerine haykırıyorum, evet, güvenlik ordusu olmadan kara yoluyla hiçbiriniz gidemediniz, gidemezsiniz. Ama biz gittik. Saadet Partisi gitti. Sokak, sokak, ev ev Cizre’yi dolaştı. Hem de, ‘can güvenliğinizi sağlayamayız, güvenlik mensubu veremeyiz, gitme’ denmesine rağmen gittik. Allah’ın vermiş olduğu ömür ne bir saniye uzar, ne bir saniye kısalır. Evet gittik. Yine gideriz, yine gideceğiz.”

 

“102 CANA KIYAN TERÖRİSTLER, ANKARA’YA UÇAN BALONLARLA MI GELDİ”

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ‘Biz gidersek, beyaz Toroslar’ gelir sözünü eleştiren Kamalak, ” Tamam, geçmişte toroslar vardı. Ama Allah aşkına daha dün Türkiye’nin başkentinde 102 cana kıyan teröristler, Ankara’ya uçan balonla mı geldi ‘ Sayın Başbakan, mesele neyle gittiğiniz değil, hangi yoldan gittiğinizdir. Sizin gittiniz yol yanlış. Yine yanlış yoldasınız. Bindiğiniz araç Toros olsa ne olur, Mercedes olsa ne olur’

 

Bu ülkeyi uçuruma götürüyorsunuz, felakete götürüyorsunuz, parçalanmaya götürüyorsunuz”dedi.

 

“PAPA’YA SORSAN AK PARTİ’YE OY VERİR”

 

Kamalak, dindar insanların Ak Parti’ye oy vermesinin caiz olmadığını ileri sürerek şunları söyledi:

 

“Dün sosyal medyaya değerli hocamız Mehmet Talu beyefendinin bir mesajı düştü. Mesajın özü şudur, ‘Mütedeyyin insanların Ak Parti’ye oy vermesi caiz değildir. Gerisi teferruattır.’ Ak Parti’ye mütedeyyin insanların oy vermesi caiz değildir. Çünkü; İslam tarihinde ilk defa, Ak Parti gayrimüslimlerle iş birliği yaparak iki Müslüman ülkeyi, Irak ve Libya’yı çökertmiş, milyonlarca Müslümanın öldürülmesine destek vermiştir. İslam tarihinde ilk defa Ak Parti iktidarı zinayı suç olmaktan çıkarmıştır. İslam tarihinde ilk defa, Ak Parti iktidarı Müslümanlardan topladıkları vergilerle domuz çiftliklerine teşvik kredisi vermiş ve vermektedir. İslam tarihinde ilk defa, Ak Parti iktidarında her türlü cinsel sapıklık 6251 sayılı kanunla temel insan hakkı olarak kabul edilmiştir. Bu durumda Papa’ya sorsak, Saadet Partisi’ne mi, AK Parti’ye mi oy verirsin diye? Ak Partiye der şüphesiz. Peki İslam peygamberine sorsak ne der acaba? Elinizi vicdanınıza koyun, yüreğinizin sesini dinleyin, kararınızı ona göre verin.”